Luister naar mijn woorden…

Afbeeldingsresultaat voor hypocriet

… maar kijk niet naar mijn daden

Daden…

Het is één jaar geleden dat Theo Francken, Jan Jambon en Didier Reynders naar Marrakesh gingen om er namens de Belgische regering de zogenaamde ‘Verklaring van Marrakesh’ te ondertekenen. In die tekst wordt ervoor gepleit om “de paden naar reguliere migratie aan te moedigen en te versterken”. Francken werkte op dat moment ook in alle stilte mee aan het VN-migratiepact, ook bekend als het Marrakeshpact. De stoere praatjes en verkiezingsbeloften van de N-VA staan in schril contrast met het lakse beleid dat Francken in werkelijkheid heeft gevoerd. Zo kwamen er op nauwelijks vier jaar tijd 500.000 nieuwe vreemdelingen binnen. Afrekenen in het stemhokje op 26 mei!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, lachende mensen

Minister Jambon en staatssecretaris Francken trekken begin mei naar Marokko en tekenen er met minister Reynders en passant de “Verklaring van Marrakesh”, een verklaring waarbij de ondertekenaars zich ertoe engageren om migratie actief te bevorderen. Hoe geloofwaardig is dit nog? Precies alsof ons land nog niet genoeg wordt overspoeld …

Begin mei kon men er in de media echt niet naast kijken. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en staatssecretaris Theo Francken vertrekken naar Marokko om er bij de Marokkaanse autoriteiten op aan te dringen uitgewezen Marokkaanse ex-gedetineerden op te vangen. Goed zo!

Nu blijkt echter dat ze er, samen met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ook nog een conferentie over migratie bijwonen: de ‘Euro-Afrikaanse Dialoog voor Migratie en Ontwikkeling’. De conferentie verloopt zelfs onder Belgisch voorzitterschap. De landen van de EU tekenen er samen met Afrikaanse landen de Verklaring van Marrakesh. Niets aan de hand? (…)

Woorden…

Zonder achterpoortjes… u herkent hem wel… humanitaire visa…

1 gedachte op “Luister naar mijn woorden…

  1. Als morgen gestart wordt met het terugsturen van die 500.000 moslims/islamieten dan overweeg ik janbon, francken &co aan te spreken met meneer.

Reacties zijn gesloten.