Lollo wil nog één keer schitteren

Jaren geleden had Italië enkele wereldbekende en beeldschone actrices: Sophia Loren en ” la Lollo “, Gina Lollobrigida. Ongetwijfeld waren er nog andere, maar deze twee bleven als iconen in onze herinnering. Voor Lollo hadden we een speciaal boontje. Zij leek ons eerder een klassieke schoonheid, een zachter type dan “la Lorèn”.

Blijkt dat ze op 95-jarige leeftijd opnieuw probeert een andere carrièreweg in te slaan, de politieke: ze is kandidate op de senaatslijst van een kleinere partijtjescocktail, de ISP, Sovrana e Popolare. DS waarschuwt dat “we moeten opletten voor Gina”.

We blijven ons steeds weer verbazen over politieke kandidaten die zich (laten?) inzetten en die – laten we wel wezen – aan het einde van de meet zitten. Wat is hun meerwaarde, behalve vergane glorie en stemmenronselarij? En daar bovenop: wat bezielt kiezers voor hen te stemmen???

https://nl.wikipedia.org/wiki/Gina_Lollobrigida

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/08/16/italiaanse-actrice-lollobrigida-verkiezingen/

Bovenstaande beelden vinden we ontluisterend voor de prachtige vrouw die ze was. Zo willen we haar niet in herinnering houden. Ze gold lange tijd als de mooiste vrouw van heel de wereld. Dat ze bovendien kon zingen, realiseren we ons nu pas… Volgens een reactie onderaan de video had ze een opleiding als operazangeres.

Met Pat Boone