Links meent zich alles te kunnen veroorloven

Ook in Zweden.

Het politieke klimaat in Zweden is ‘extreem’.  Syriërs worden er met een rode loper ontvangen met een permanente verblijfstoelating en een vliegticket voor heel het gezin.  De dagelijkse incidentjes met schietpartijen, een bommetje hier en daar en een eervolle tweede plaats op de verkrachtingsindex na Zuid-Afrika, worden amper belicht in de media of door de reguliere politiekers.

SverigedemokraternaLeden van de islamkritische partij SD (Zweedse Democraten) worden regelmatig bedreigd. Van bom- en brandalarm kijkt niemand meer op.

AFA ‘in actie’

Toen zij wilden deelnemen aan een betoging tegen racisme en nazisme, ging de AFA, de Anti-Fascist-Action, in een hogere versnelling om hen op andere gedachten te brengen.  Met intimidatie.

Kalmar-281213AFA hing posters op die een directe bedreiging uitten tegen  volksvertegenwoordiger Thoralf Alfson.  De teksten lieten niets aan de verbeelding over:  ‘steek een nazi neer en verkracht zijn kinderen’ en ‘Blijf vandaag thuis Thoralf’.

De betreffende dag bleef Alfson inderdaad thuis uit angst voor zijn leven en dat van zijn gezin.

Eerder al kreeg hij een klacht aan zijn broek wegens een berichtje  op zijn blog, waarin hij stelde dat het niet ondenkbaar was dat de de instroom van Somalische asielzoekers wel eens voor het spijzen van de oorlogskas van de terroristische organisatie Al-Shabab zou kunnen zorgen.
Hoewel de voorlopers van de SD wortels in het nazisme hebben, zwoer de partij dit gedachtegoed in 1999 af. Partijleider Åkesson voert een strikt beleid van zero-tolerantie tegen racisme in de SD. De SD keert zich tegen multiculturalisme, maar is voor een multi-etnische samenleving waar culturele assimilatie van verschillende bevolkingsgroepen belangrijk is.

U herkent de nationale klederdracht van de vreedzame anti-fascisten

Dit deprimerend filmpje dateert uit 2009, Er zal zonder enige twijfel wel iets veranderd zijn, maar niet ten goede.

FT

Eén gedachte over “Links meent zich alles te kunnen veroorloven

  1. Ook bij ons, in dit mooie landje dat geregeerd wordt door houten koppen, is er (helaas) ook reeds véél veranderd hoor… het is zèlfs reeds zoooo èrg, dat hln/binnenland van vandaag een artikel brengt over de verhoogde LICHAMELIJKE AGRESSIE tégen de politie !
    De lààtste zin van het artikel is toch wel “het strafste”… : veel agenten hebben verklaard dat zij ZELFS GEEN KLACHT voor agressie tegenover hèn NIET MEER AANGEVEN… (waarschijnlijk omdat hun eigen klachten ook steeds vertikaal geclasseerd worden in de papierversnipperaar) 🙁

Reacties zijn gesloten.