Laten we het nog even over de overval…

… op de juwelierszaak in Deurne (NL) hebben

Nogal dom-triomfantelijk berichten de Nederlandse kranten dat de  29-jarige Marokkaan, die vorige week doodgeschoten werd tijdens de uitoefening van een bijverdienste ter verbetering van zijn levensomstandigheden,  niet illegaal in Nederland verbleef. De man zou over een verblijfsvergunning voor Italië beschikken en in Turijn gedomicilieerd staan.

Het ‘slachtoffer‘  was enkele weken op uitnodiging van een vriend op vakantie in Nederland. Dat vertelt voormalig raadslid in Eindhoven Mohamed Bouassria tegenover het Eindhovens Dagblad. Hij regelde de afgelopen dagen de zaken voor de familie van de man. Het stoffelijk overschot van de Marokkaan wordt waarschijnlijk donderdag vrijgegeven en voor de begrafenis vervoerd naar Marokko.

Dat verklaart natuurlijk alles.  De man was gewoon op vakantie en wou waarschijnlijk een soeveniertje meenemen voor de familieleden en vrienden thuis.

De eveneens overleden 20-jarige mededader uit Eindhoven, Abdelhak H.,  stond sinds mei 2013 onder toezicht van de Reclassering Leger des Heils. Volgens het Landelijk Beraad Marokkanen had de ‘jongen‘ geen perspectief en zocht hij daarom een makkelijke manier om geld te ‘verdienen‘.

Hij kwam in het verleden regelmatig met justitie in aanraking en werd begeleid in het project Rentree van zorg- en welzijnsorganisatie Sint Annaklooster in Eindhoven. Bij Rentree worden ex-gedetineerden en veelplegers bij hun terugkeer in de samenleving begeleid op het gebied van wonen, dagbesteding of werk.

Ofwel trekt die begeleiding op niks, ofwel is er geen zalf te strijken aan de recidivist.  Toch wel merkwaardig dat moslim ex-bajesklanten voor hun terugkeer in de maatschappij begeleid worden door christelijke organisaties.  Kunnen zich daar geen moslim verenigingen mee bezig houden?

Wij zijn helemaal te vinden voor een ‘rentrée‘, maar dan wel naar de andere kant van de Middellandse Zee.

FT

6 gedachten over “Laten we het nog even over de overval…

  1. In ieder geval op dat hun rentree ten paradijze van Allah meer succesvol is dan hier in dit aards tranendal .Alleeloeila !

  2. Werken tijdens je verlof? Zou de vakbond er voor iets tussenzitten?

  3. Het bevestigt nogmaals dat alle door vreemdelingen gepleegde misdrijven , gepleegd worden met actieve medewerking van de overheid. Het is immers deze laatste die er voor zorgt dat ze hier kunnen komen en blijven en ongestraft hun gangen gaan.
    Spijtig genoeg moet eens te meer vastgesteld worden dat een meerderheid van de bevolking daar voor stemt. Wat een klootjesvolk.

  4. De vrouwen een klootjesvolk noemen zou ik niet durven Lovenaar. Want het zijn vooral de vrouwen die op Links (de 4 traditionele partijen) stemmen. Vrouwen reageren nauwelijks op politieke onderwerpen op het internet, zodat we hun mening alleen maar kunnen raden, maar met de keus zijn ze wel ineens allemaal daar. Anders is het niet uit te leggen dat, alhoewel 9 op 10 van alle reacties op het internet rechts zijn, er bij de verkiezingen ineens 50% links stemt. Ook het overwicht van vrouwen bij extreemlinks (Groen) wijst in die richting.

    • Niet veralgemenen, he Raymond. Er bestaan ook vrouwen mét gezond verstand.

  5. ho ho, er is in Nederland een onderzoek gedaan, er stemmen steeds meer vrouwen op Wilders”’lol

Reacties zijn gesloten.