Laat onze boeren niet stikken!

De toekomst van de landbouw in Vlaanderen is meer dan ooit in gevaar. Al jarenlang gaan onze landbouwers gebukt onder steeds meer regels en verplichtingen. De Vlaamse Regering van N-VA, cd&v en Open Vld wil deze week een definitief ‘stikstofakkoord’ bereiken. Als Vlaams minister voor Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) haar groen-extremistische zin krijgt, komen honderden landbouwbedrijven in de onzekerheid terecht. Velen zullen zelfs gedwongen worden om te stoppen.

Vorig jaar gaven al 44 procent meer boeren aan in moeilijkheden te verkeren. Minister Demir weigert momenteel maar liefst 9 op de 10 (!) vergunningen voor landbouwers. Dat zou iedereen die begaan is met de landbouw zorgen moeten baren. Landbouwbedrijven staan in voor onze voedselbevoorrading, zijn vaak familiebedrijven die al generaties lang doorgegeven worden én maken onlosmakelijk deel uit van Vlaanderen.

Landbouwers investeren al jaren in oplossingen en worden nu geconfronteerd met een regering die zegt: “het is nooit genoeg!”. Wij willen daarom dat het stikstofakkoord onmiddellijk naar de vuilbak wordt verwezen en dat onze boeren een rechtszekere toekomst tegemoet gaan!

Uw handtekening kan op dit moment écht het verschil maken. Geef samen met ons een krachtig signaal aan Zuhal Demir en de Vlaamse regering: Vlaanderen laat zijn boeren niet stikken!

Teken de petitie: Red onze boeren!