Kraken kraakt de eigenaars

Frans migratiebeleid: aaneenschakeling dramatische ‘fait-divers’

Dat is toch de indruk die men krijgt, als men de Franse pers volgt. Neem nu het incident waarover de Franse krant Le Dauphiné Libéré berichtte. Het blijft tragisch steeds weer te moeten vaststellen dat de Franse burger door de eigen overheid in de steek wordt gelaten. Het overkwam einde oktober Eric en Isabelle, een koppel vijftigers.

In de buitenwijken van de stad Annecy hadden Eric en zijn vader in de jaren 70 van de vorige eeuw een huisje gebouwd. Op 24 oktober 2023 stelden Eric en Isabelle vast dat hun huisje gekraakt was. De gendarmen kwamen ter plaatse en in tegenstelling tot veel andere verhalen, lukte het Eric, Isabelle en de politie om de krakers op de vlucht te jagen. Eric en Isabelle wijzigden de sloten, en hoopten dit spijtige incident definitief te kunnen afsluiten. Het zou echter anders uitpakken…

Woonstkeuze door rechter in de woning die werd gekraakt

De woning leek opnieuw gekraakt en dit keer door 4 buitenlanders, die een uitzettingsbevel op zak hadden. Justitie was absoluut niet meegaand. Men kon de vreemdelingen niet uit de woning verdrijven, omdat één van hen als woonplaats net de woning had aangeduid die ze hadden gekraakt. En de rechter had die keuze bevestigd…

Het duurde tot 7 november vooraleer Eric en Isabelle, met een gerechtsdeurwaarder, de eigen woning opnieuw konden betreden. De schade was enorm: deuren, toiletten, alles kapot. Het stonk er verschrikkelijk. Krakers – en al zeker als het buitenlandse betreft – lijken in Frankrijk over veel rechten te beschikken. De krant vroeg aan de rechtbank hoe de vork aan de steel zat en waarom de kraker niet kon worden uitgezet. “De diensten van de rechtbank, die de aanvraag van woonplaats ontvingen, hadden niet gemerkt dat het om een gekraakte woning ging.” Oeps, een foutje, intussen gelukkig rechtgezet.

En de vier buitenlandse krakers, vraagt u zich allicht af? Terug de vrije natuur in. Op weg naar het volgend spannend avontuur allicht, terwijl ze zich misschien de bedenking maken dat Frankrijk “crazy” aan het worden is, en dat het in eigen land “geen waar” zou zijn.

Peter Logghe

https://www.ledauphine.com/faits-divers-justice/2023/11/21/un-squatteur-assigne-a-residence-dans-la-maison-qu-il-squatte-avec-d-autres

Wie gelooft nog in justitie???

1 gedachte op “Kraken kraakt de eigenaars

  1. Ik heb dat deel van de reportage eens bekeken en eerlijk gezegd begrijp ik die eigenaars niet. De sfeer op de getoonde foto’s is totaal verdwenen: dat pand is al geruime tijd onbewoond en ligt vlak naast een later aangelegde, drukke weg. De tuin is kompleet overwoekerd.
    Ideaal gelegen voor krakers, vandalen of inbrekers.
    Mijn advies: als zijzelf er niet willen gaan wonen of verhuren; verkopen die handel en gedaan met de stress: grondlasten, vandalisme etc.

Reacties zijn gesloten.