14 gedachten over “Kookprogramma in zandbakkenland

 1. Eindelijk ! een positieve bijdrage van de Islaaaamwereld . Nu weet ik tenminste hoe ik een ei moet pellen ! Ik had daar altijd problemen mee , nu weet ik dat ge ze eerst moet koken !

  • Wordt vervolgd met een cursus voor gevorderden: wat is het verschil tussen een licht gekookt, een medium en een hard gekookt ei? Met alle tips voor het koken, het pellen, het koppen, en het verorberen.

   • En het leggen van het ei? of groeien die ook aan bomen zoals spaghetti ???

    • We zullen ons licht eens opsteken. Ons niet opjagen, he Walter!

 2. Het meest in het oog springende is nog dat ze westerse technologie nodig hebben om olie uit de grond te halen.

  • ‘Ze’ (zijzelf) halen helemaal geen olie uit de grond. Dat werk doen de Westerse oliemaatschappijen voor hen, met inderdaad Westerse technologie.
   Maar het is wel ‘hun’ grond en zij gaan wel met de grootste winsten lopen, al krijgen ook de oliemaatschappijen wel iets meer dan een dollarcent…
   En die oliesjeiks weten maar al te goed hoe afhankelijk wij zijn van ‘hun’ olie en dus hoe kwetsbaar.

 3. We moeten onze tegenstrevers geen argumenten geven waarmee ze ons om de oren kunnen slaan, want heeft Israël niet de Negevwoestijn die 60% van haar oppervlakte beslaat?

  • Bedoel je nu dat we zelfcensuur moeten toepassen? Geen ‘zandbakkenland’ maar ‘prachtland’, zoals Ray zaliger ze noemden?

   • Vind ik een beter idee. Je bent niet met vergelijkingen over zandbakken te pakken en ieder weet wat je bedoelt.

    • Wat moet het dan zijn? Prachtlanden of zandbakkenlanden? Ik vrees, Anna, dat je commentaar niet duidelijk is.

     En wat de Negevwoestijn betreft, daar is volgens mij nog geen olie gevonden. Wat Israel wel gedaan heeft is een irrigatiesysteem aangelegd vooral in het noordelijke deel van de Negev om gewassen te kunnen kweken.

     • Begrijp niet wat er onduidelijk aan is, tenzij je een beetje tegendraads wil zijn. Eerst de reactie van de redactie lezen die naar Ray refereert die over prachtlanden sprak, wat ik dus een beter idee vind.
      Over zandbakken : ik heb al commentaren van islam minnaars gehoord met de tegen reactie : wat verwijt men moslims dat ze zandbakken hebben, Israël heeft ook zandbakken. Vandaar mijn reactie.
      Maar wie met oogkleppen loopt ziet de irrigatie niet.

    • Een vraag om uitleg heeft niets te maken met tegendraads te wilen zijn. Ik had de reactie van de redactie gelezen en daarna die van u en had begrepen dat u zandbakken ook goedkeurde, dus….

     • Los van het feit dat Ray net zelfde bedoelde met zijn ‘Prachtlanden’ (het is trouwens mogelijk dat onze hoofdredacteur van Golfbrekers die term bedacht heeft toen hij incognito voor Angeltjes opiniestukjes schreef – zoals wij met onze “zandbaklanden’- we weten het gewoon niet meer), zouden we willen stellen dat het compleet eender is hoe we die landen/gebieden/woestijnen/steentijdperkregio’s/achterlijke staten… (we gaan geen beschrijving of adjectief omtrent de bodemgesteldheid of welzijnservaring eraan toevoegen) genoemd worden. We weten allemaal wat we bedoelen. En we houden ons het recht op een beetje journalistieke vrijheid voor. Wat niet wil zeggen dat we opzettelijk met onze kop tegen een muur willen lopen, want dan zijn we dit medium kwijt.
      Wie Golfbrekers leest mag zich in de toekomst aan dichterlijke beschrijvingen allerhande blijven verwachten, maar niet aan scheldpartijen.

Reacties zijn gesloten.