Komt het nog goed met ‘t Stad en haar schrijvelaars?

Of Antwerpen een ensemble stadsdichters nodig heeft – betaald dan nog wel – durven wij sterk te betwijfelen. Over het paard getilde culturisten met een spreekwoordelijke Aaantwaarpse dikke nek… onze mening. U mag gerust in een katzwijm vallen als een pennenvrucht van hen voorgedragen of op een blinde muur geschilderd, resp. geprojecteerd wordt. Wij vinden het gewoon een te schrappen uitgave.

Bon, dit gezegd zijnde, vonden wij onderstaand pareltje ‘van een plattelandsdichter’ best wel te pruimen. En ja, er is toch nog een verband met Antwerpen, zij het met de volkse – Antwerpse – betekenis van het woord: https://www.ensie.nl/scheldwoordenboek/bietekwiet

Gedicht: ‘Bietekwiet’ geschreven door Jan Wouters.

Waddisda… Op het veld?! is een initiatief van Pleckske vzw i.s.m. het Innovatiesteunpunt en RURANT dat ondersteund wordt door LEADER Provincie Antwerpen.
Voor dit project zijn we op zoek gegaan naar dichters uit de deelnemende gemeenten: Wuustwezel, Kalmthout, Hoogstraten, Brecht, Essen, Merksplas, Arendonk en Ravels. Zij mochten gedichten indienen voor elk van de 15 lokale teelten: bieten, vlinderbloemigen, aardappelen, granen, aardbeien, gele mosterd, kolen, kersen, bloemstroken, schorseneren, chrysanten, asperges, dahlia’s, pompoenen en kiwibes.
Om deze gedichten op een leuke manier te brengen, schakelden we onze plattelandsdichter Stefan Perceval in.