Kindbruidjes

Op internet gaat een shockerend filmpje uit Libanon rond waarop een 12-jarig meisje te zien is in een bruidsjurk met een oudere man. Sommige voorbijgangers in Libanon feliciteren het ‘koppel’ en slechts een handjevol reageert vol afschuw. De trouwpartij is in scène gezet door de Libanese vrouwenrechtenorganisatie Kafa.

Dit meisje hoeft gelukkig niet echt te trouwen met de oudere man, maar voor zeven procent van de meisjes in Libanon is dit bittere realiteit. Zes procent trouwt voordat ze achttien zijn, één procent voor hun vijftiende. Normaal mogen meisjes officieel pas in het huwelijk treden vanaf zeventien jaar zijn. Libanon werkt aan een wet om kinderhuwelijken te verbieden, maar nu geldt nog dat ze mogen trouwen vanaf hun negende met toestemming van de ouders.  Lees verder…

 

 

4 gedachten over “Kindbruidjes

  1. Laat je niet vangen door filmpjes, ze knippen en plakken immers tot het resultaat in hun kraam past. De helft vd bevolking is moslim, en die zullen zeker geen bezwaar gehad hebben.
    Wat je met filmpjes kunt bewijzen, werd vanavond nog eens mooi duidelijk gemaakt door Martine Tanghe en haar linkse entourage: Alhoewel in Frans-Vlaanderen Marine LePen 40% haalde, slaagden ze erin alleen mensen voor de camera te halen die haar als president belachelijk vonden.

  2. Om het martelaarschap voor de achterlijke middeleeuwse Islaaaam meer aantrekkelijk te maken , zoals bij IS , Palestina en dergelijke archeologische gebieden waar de ware Allah de scepter zwaait , zijn ze blijkbaar vergeten een deel van die paradijselijke maagden te vervangen door kindjes vanaf hun negen jaar . Jonger dat mag natuurlijk niet want dat zou een inbreuk betekenen voor de rechten van het Koraaan kind. Voor alle zekerheid en tegemoetkoming aan de noden van sommigen die hun leven willen geven voor “het goede doel” misschien toch maar enkele mooie jongens toevoegen , voor de liefhebbers……
    Willkommenfluchtelingen !!

  3. Voor één Dutroux staat het land op zijn kop maar voor tientallen pedofielen die hier aanspoelen knijpt men een oogje dicht, desnoods twee.

Reacties zijn gesloten.