Kassa, kassa

‘Vluchtelingen’ doen de kassa rinkelen.

Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) betaalt per dag per persoon € 40,-.

Enkele voorbeelden waar elke dag opnieuw het geld binnenstroomt.

 •  Brabantse vakantie woningen bij de Efteling van Peter Gillis van Oostappen Groep: een overeenkomst voor max. 1200 asielzoekers voor een termijn van 21 december tot 30 april.  Bij een maximale bezetting rinkelt de kassa elke dag voor 1200 x € 40 = € 48.000.  Ofte € 5.7 miljoen.
 •  Dirk Lips is de hofleverancier van het COA. Hij biedt in de verschillende hallen van zijn Libéma onderdak aan 3.400 vluchtelingen. Uitgaand van € 40 p.p., zou Lips € 136.000 per dag binnen krijgen. In de Volkskrant zegt Lips er net van rond te kunnen komen.
 •  Ook Hennie van der Most is de goedertierendheid zelve, want zijn ‘herberg’ laat hij quasi voor niets bewonen. 700 asielzoekers vinden een onderkomen in Speelstad Oranje (257 vakantiewoningen) en 300 in Evenementhal Harderwijk. Van de laatste zaal is ABN AMRO meerderheidsaandeelhouder. Van der Most komt uit op € 56.000 euro per dag. Dit ontkent hij echter. Hij zou speciale afspraken met het COA hebben gemaakt omtrent de prijs. Hiervan komt hij naar eigen zeggen net rond.
 •  Vastgoedmiljonair Gerard van der Horst stond bij de bevolking in 1998 in West-Brabant ook wel bekend als de man ‘die in asielzoekers doet’. Nu zit hij opnieuw in de vluchtelingen. Hij staat op plaats 163 in de Quote 500 met een vermogen van 115 miljoen.
 •  In de huisjes van park Duinrell is de familie Van Zuijlen van Nijevelt deze winter gastgezin voor 600 asielzoekers, goed voor € 24.000 per dag.
 • Selectievraag, goed voor een bonuspunt: wie betaalt dit?

1 gedachte op “Kassa, kassa

 1. Voor het smeer
  likt de beer
  de kandeleer.
  Beschamend allemaal, hoe iedereen voor z’n eigen profijt werkt, en er de levensgevaarlijke islam zo maar bijneemt. Europa verdient niet beter. De sossen doen het voor de stemmen, Groen! voor de boeiende samenleving, de liberalen voor de lonen, de rijken voor de verhuur, de kerk in de hoop op een ‘chrislam’, de duitsers om het grootste land te blijven, enz enz

Reacties zijn gesloten.