Stap mee in de koi-polonaise

Welles, nietes.

De arme koi (Allah hebbe zijn ziel) werd wel degelijk vakkundig gekeeld onder het prevelen van het moslim aperitiefgebed vóór het eten en nadien opgepeuzeld.

Culinaire ophef gisteren; eerst toen het bericht ‘Vluchtelingen eten kapitale Chagoi op uit siervijver vakantiepark‘ op het internet verscheen. RTL, AD, Telegraaf, iedereen ging mee in de vluchteling-eet-karper-ophef-polonaise. En dat terwijl karpers best lekkere vissen zijn. Uit de oven met een champignon roomsausje, bijvoorbeeld. Of dat ook opgaat voor een 1000 euro kostende Koi Karper is ons even niet bekend, maar soit. De tweede ronde van ophef kwam toen zowel het COA als het vakantiepark ontkenden dat er ook maar 1 karpervin was gekrenkt. Wat op zich dan wel weer gek is voor een vakantiepark dat bekend staat om zijn uitstekende karper vismogelijkheden.

Betreffend redactielid werd als kennis van de beheerders van het restaurant van het park en tevens eigenaren van de vijver en diens bewoners overstuur opgebeld. De inwoners van het park, zijnde enkel vluchtelingen, zouden voortdurend bij de vijver zitten en er ontbraken op dat moment al vissen, zo werd aan de telefoon gesteld.

Nadat het redactielid ter plaatse was gegaan, constateerde deze dat er twee vissen ontbraken, waaronder een Chagoi van 93 centimeter en een kleiner exemplaar, maar allebei te groot om door een reiger te zijn gepikt.
De Chagoi in kwestie was handtam en komt dus gewoon naar je toe. Er lag echter ook een speciaal schepnet voor Koi bij deze vijver. Het park huist enkel vluchtelingen op dit moment. Er is bewaking aanwezig en er kan niemand zonder toestemming het park betreden. Hij werd er door een inwoner van het vakantiepark, waarschijnlijk van Syrische afkomst, gewezen op een vuilniszak. Toen ons lid hierin keek zag hij expliciet het hoofd van de grote Chagoi, afgesneden van het lichaam in de vuilniszak liggen. Het lichaam van de betreffende Koi lag niet in de vuilniszak of elders in de nabijheid. (..)

En natuurlijk, vluchtelingen zijn niet allemaal monsters die plunderend en verkrachtend door de groene polders trekken. Maar je kunt er donder op zeggen dat ze een compleet andere set van normen en waarden met zich meedragen en dat die normen en waarden op eigenlijk best wel veel vlakken met de onze kunnen botsen. En daar je kop voor in het zand steken en het glashard ontkennen is vragen om problemen en opgegeten huisdieren; erover liegen is ronduit misdadig.

Lees heel het verhaal…

 

 

Eén gedachte over “Stap mee in de koi-polonaise

Reacties zijn gesloten.