Kassa, kassa voor de Obama’s

Afbeeldingsresultaat voor kassa kassaAls je presidentschap definitief afgelopen is, dan begint het tijdperk van reflectie.  Reflectie geuit in memoires, in voordrachten, in opiniestukken.  Kortom: dan rinkelt de kassa onafgebroken.

Gerelateerde afbeeldingVraag het maar aan de Clintons.  Bill kreeg $ 15 miljoen voor zijn “My Life” en lieftallige Hillary zou het peulschilletje van $ 8 miljoen voorschot  van Simon & Schuster ontvangen hebben voor haar memoires “Living History.”.  We vragen ons af of er in dit contract een opschortende voorwaarde vervat werd.

Terug naar de Obama’s.  De offertes van uitgeverijen begonnen bij een minimum van $ 18 of 20 miljoen.  Penguin bracht het hoogste bod uit $ 60 miljoen.  Nooit heeft een Amerikaans presidentenkoppel voor meer geld een contract gesloten met een uitgeverij voor hun memoires.  Jawel, hùn memoires.  Twee voor de prijs van één of dubbele prijs voor hetzelfde. ‘t Is maar hoe je het bekijkt.

Afbeeldingsresultaat voor obama moneyDe uitgeverij Penguin Random House heeft het meest begeerde boekcontract afgesloten.  Het zal inderdaad de gemeenschappelijke memoires van de geliefde Barack en Michelle Obama op de markt brengen en heeft daarvoor de wereldwijde rechten verworven. Naar  verluidt zouden de Obama’s niet alles op zak steken want een miljoen exemplaren zouden bezorgd worden aan de organisatie First Book, een goede-doel-vereniging, die kinderen uit kansarme gezinnen van literatuur voorziet en E-books, een 2016 initiatief van het Witte Huis voor het digitaal onderwijs. Penguin wordt bijna lyrisch: “Met hun woorden en leiderschap hebben ze de wereld veranderd en wij bij Penguin Random House streven hetzelfde na.”  
Barack Obama is niet aan zijn proefstuk.  Hij schreef al twee memoires-boekdelen en een kinderboek.  De voormalige president wordt al geruime tijd geplaagd door zijn schrijverstalent; het is niet zijn bedoeling een getrouwe beschrijving van zijn tijd in het Witte Huis neer te pennen.  (NYT)

Bij de New York Times is dit laatste ook niet aan de orde.  Volg de kwaliteitskrant maar eens op twitter.  Als constante de verheerlijking van Obama, zijn regering, afgewisseld met hun Trumpfobie, klimaatrampen en beursmededelingen.  Vooringenomenheid in het kwadraat. https://twitter.com/nytimes?ref_src=twsrc%5Etfw

FT

2 gedachten over “Kassa, kassa voor de Obama’s

 1. aha! de boeken van “kijk en lees eens wat ik allemaal gedaan heb”,
  worden door fanbclubjes opgekocht en aan de leden uitgedeeld,
  de hype van mooi ingebonden clintons, verhofstadjes , eyskensjes, martensjes, vanrompuykes, … is voorbij. Trouwens, 9 op de tien mensen hebben dat kleinood nooit uitgelezen.

  Zullen we eens afwachten tot de boeken van Odrama en zijn thursty lady werkelijk in de etalage liggen?
  Wie zit er nu echt te wachten op zo’n zeveraarsboek?
  Wie zal er 10 £ neerleggen om te lezen wat door in dienst genomen tekstschrijvers bijeengescharreld werd?

  Hangt daar geen zwaard van Damocles boven de CEO van Penguin Books, dat de beroemde Penguin Books met enkele miljoenen onverkochte exemplaren in stock,
  … wellicht de boeken zal moeten neerleggen?

 2. Ik ga ook mijn memoires neerpennen. Indien U belangstelling hebt , laat mij iets weten , dan weet mijn uitgever ongeveer hoeveel exemplaren hij moet drukken.

Reacties zijn gesloten.