Kafka in het land b

In een normaal land houdt de politie terroristen en hun aanhang in de gaten.  In het land b gebeurt het omgekeerde.

‘IS-sympathisant liep stage op hoofdzetel politie’

De federale politie heeft een stagiair in de hoofdzetel in Brussel op non-actief gezet omdat hij op zijn Facebookprofiel sympathiseerde met Islamitische Staat. Op dat moment had hij al twee dagen toegang tot de privégegevens van hooggeplaatste officieren.  Lees verder…

FVE

6 gedachten over “Kafka in het land b

 1. ‘The Guardian’, de extreemlinkse engelse krant, nam ooit een moslim in dienst als reporter, die binnen één week herkend werd als terrorist door de lezers, waarop hij weer ontslagen werd.

 2. Wat betekent non actief? Mag de terrorist in de veronderstelling van al op pensioen. Gaan ze hem een C4 zonder reden geven, mag hij gaan stempelen. Dat zal een probleem worden voor zo iemand want wie mag zo iemand weigeren in zijn bedrijf. Hij is nog niet goed genoeg geweest om al opgesloten te worden, dus wat doen ze ermee?

 3. De belangrijkste vraag die hier moet gesteld worden is :
  “Wie heeft het moraliteitsonderzoek gedaan bij de lokale politie??”.
  Dit onderzoek wordt gedaan door de politiezone waar de betrokkene was ingeschreven in de bevolkingsregisters op het ogenblik dat de rekruteringsprocedure loopt. Ofwel heeft men daar met zijn klak naar gegooid, ofwel zit daar ook een “medeplichtige” die wetens willens de ogen heeft gesloten!!
  Moest een een “rechtse of Vlaams gezinde” geweest zijn , was hij nooit door de mazen van het net geglipt.
  Vergeet ook niet dat door de “diversiteit”(sic) men de ogen sluit voor veel zaken.
  Er is dus een “dubbele standaard” bij de aanwerving.
  Men moet zich dan ook geen illusies maken over de geïntegreerden en de ge- assimileerden. Ook zij maken deel uit van de 5de colonne, en zullen “ontwaken” als het uur van de waarheid of beter gezegd “afrekening” gekomen is.
  Het geeft dan ook een gedacht over wat de politie nog voorstelt. Een bureaucratisch systeem dat gepolitiseerd is en terzelfder tijd van binnen uit wordt ondermijnd. Op politioneel gebied wacht dan een nieuw mei 1940.

 4. Als ervaringsdeskundige (VSOA-afgevaardigde)tijdens de zogenaamde politie-examens zal betrokkene hoogst waarschijnlijk lid zijn van het ACOD (ABBV) en per toeval de examenvraag reeds op voorhand gekend hebben. Mijn klachten over onwettelijk examens, plus supplementaire bewijzen van vervalsing, aan de parlementaire onderzoekscommissie (Van Rompuy-Denea ) bleken niet vernietigbaar. De Federale en lokale politie zitten hedendaags met een een stel politiek benoemde narren.

Reacties zijn gesloten.