Jezus als alibi voor adoptiewet

De holebi-lobby sleurt schaamteloos Jezus erbij om victorie te kraaien.

“Jezus had ook twee vaders”.

Deze tekst op een affiche wekt de woede van de rooms-katholieke kerk in Portugal.

Het Portugese parlement heeft een wet aangenomen die homoseksuele paren toestaat om kinderen te adopteren. Links Blok, een socialistische politieke partij, maakte een poster om de wet te vieren. Op de poster staat een afbeelding van Jezus met daarboven de tekst: “Jezus had ook 2 vaders”.

De rooms-katholieke kerk is boos vanwege de poster. De Bisschoppenconferentie noemde de boodschap een belediging aan het adres van gelovigen en de vergelijking tussen de vaders van Jezus en homoseksuele mannen die een kind kunnen adopteren ongegrond. De kardinaal van Lissabon noemde de poster “de ergste leugen”.

Courrier International

7 gedachten over “Jezus als alibi voor adoptiewet

 1. Met alle respect maar er is toch heel wat controversie over het figuur Jezus.
  De romeinen hebben Hem aan de schandpaal genageld,toch waren het de romeinen die homoseksualiteit aanprezen omwille van geboortebeperking.
  Jezus een telg uit de onbevlekte ontvangenis Maria lijkt heel toch onwaarschijnlijk.
  Persoonlijk vindt ik de kerk(pedofiele sekte) heel misplaats om te oordelen
  want aan hoeveel “onbevlekte ontvangen” (Maria’s)zijn de h(g)eilige geesten schuldig.
  Geloof is een dictatuur waar armoede in al de
  facetten wordt uitgebuit : het rijke Rome.

  • @ Gina,

   het spijt me voor je redenering maar de onbevlekte ontvangenis slaat helemaal niet op de maagdelijkheid van Maria die dus als maagd een kind baarde, maar op het feit dat Maria zonder de erfzonde ter wereld is gekomen. Ze was dus niet BEVLEKT met de erfzonde. Vandaar dat ze onbevlekt werd ontvangen door haar moeder Anna.

   Voor het overige bestaat er geen Latijns woord voor homoseksualiteit en lijkt het mij (welke bron?) dan ook onwaarschijnlijk dat ze een niet bestaand woord aanprezen voor geboortebeperking. In ieder geval verbood de Lex Scantinia het penetreren van een man bij een andere man.
   Mag ik er verder op wijzen dat de Heilige Familie een Romeins begrip is (overgenomen in het christendom) en die families niet bestonden uit twee mannen als instrument voor geboorte beperking.

   • Als man kon je altijd nog gaan lopen bij ‘n kop-staart botsing !

 2. “””Jezus had ook twee vaders !! “”” Je kunt die poster ook interpreteren dat Jezus een opvoeding kreeg door twee janetten ! Jozef en Marcellus ??

 3. ‘homoseksualiteit omwille van de geboortebeperking’ daarom wordt er heel hard geijverd tot het bekomen van het adoptierecht voor homoseksuele mannen.

Reacties zijn gesloten.