Aldi legt Pasen uit

De Duitse discount-supermarktketen ALDI Süd legt in een zestien pagina’s tellend magazine en op zijn website aan klanten uit waarom, wanneer en hoe Pasen gevierd wordt.

Zo legt de ALDI uit dat christenen over heel de wereld jaarlijks met Pasen “de opstanding van Christus, de Zoon van God” vieren.

‘Belangrijkste feest’

“Het is het belangrijkste feest van de christelijke Kerk – nog belangrijker dan het Kerstfeest. In de dagen rondom Pasen – Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag, Paaszondag en Tweede Paasdag – vinden daarom bijzondere vieringen plaats in de kerkgemeenschappen”, aldus de ALDI.

Vastentijd en Pasen

De dagen rondom Pasen legt de ALDI stuk voor stuk uit, evenals de betekenis van en het verband tussen de vastentijd en Pasen.

“Christenen gedenken in de vastentijd het lijden en sterven van Jezus. De klassieke vastentijd in het Christendom duurt 40 dagen en dient als voorbereiding op het Paasfeest. De zondagen worden niet tot de vastendagen gerekend, dus komt men op 40 dagen. (..) De vastentijd begint na carnaval op Aswoensdag en eindigt in de paasnacht. De vastentijd is er om mensen te helpen om de voor het lichaam en ziel ongezonde levenswijzen te overdenken en zich te bekeren”, aldus de ALDI.

KN

3 gedachten over “Aldi legt Pasen uit

 1. Mooi initiatief.
  Hoop dat het ook een tactische zet is om voortaan moslims buiten te houden.

  • Aldi is een Europees concept ,doch Aldi zijn cliëntisme groots- steden bestaat voornamelijk uit moslims.
   De Arabische versie van Alice in wonderland is Fatima in den Aldi.
   Aldi en Lidl concept overstok .
   Het is dan ook heel triestig dat Aldi dergelijke stunt moet doen om zijn vast clienteel(moslims) te informeren over de
   gebruiken(inboorligen) dit louter om de tumult van het alom heersend moslim volkje te vrijwaren.

Reacties zijn gesloten.