Janus Van Overtveldt

De hypocriet in Johan Van Overtveldt

Mensen gooien hun principes wel eens overboord, wanneer er een lucratieve job aan vasthangt. Neem nu Johan Van Overtveldt.

De Minister van Financiën stond vroeger bekend als een fel tegenstander van hoge (overheids)schulden. Als hoofdredacteur van Trends, opiniemaker en professor economie hield hij een neo-klassieke economische visie aan: Schulden moeten drastisch afgebouwd worden, anders ondervindt de economie hier grote schadelijke gevolgen van.

Vandaag is Van Overtveldt dus minister.

Onder de regering Michel is de federale overheidsschuld gestegen met 8 procent van het bruto binnenlands product. Het begrotingstekort valt aanzienlijk groter uit dan gepland en de komende jaren zullen er veel omvangrijker tekorten worden opgestapeld dan eerst werd beweerd.  Lees verder…

2 gedachten over “Janus Van Overtveldt

 1. Als ze aan de vetpotten zitten hebben ze geen principes meer. Er wordt ook nooit op hun loon bespaard. En de cumuls dalen ook niet.

 2. Naast Van Overtveldt is er nog een andere kazakkendraaier = Paul De Grauwe (van de VLD geweest).
  Een korte analyse in het Nederlands :
  http://workforall.net/heilzame-deflatoire-correcties-en-inefficiente-Keynesiaanse-stimuli.pdf
  Om deze “kazakkendraaierij” te verklaren volstaat het gewoon te verwijzen naar de Londen School of Economics” ,een links bastion waar de Polle nu doceert.(of toch zoiets dat er op trekt), en die een schepping is van de Fabian Society.
  http://www.freebritainnow.org/0/fabiansociety.htm
  met een citaat :
  “Fabianism is a radical London-based movement initiated in the 1880s for the purpose of subverting the existing order and establishing a Socialist World Government controlled by its leaders and by the financial interests associated with them.”(=einde citaat).
  Omwille van dit plaatsje verloochent de Polle dan ook alles waarvoor hij vroeger stond, maar “Paris vaut bien une messe….”
  Ik vermeld dit voorbeeld om te illustreren waar het bij Van Overtveldt ook om gaat.
  Hij zou immers zeker moeten geweten hebben dat hij met zijn opvattingen in deze regering niets maar ook niets kon gaan uitrichten tenzij zichzelf voor eeuwig en altijd in diskrediet brengen.
  Hoe kan men zo laag vallen, temeer daar Van Overtveldt geen dakloze is, die leeft in een kartonnen doos, en van grote armoede dit postje heeft moeten aanvaarden.
  Het gaat hier dan uiteindelijk niet om hypocrisie maar gewoon om verraad!!
  Ik heb hem jaren gevolgd in Trends, en ik waardeerde zijn kennis en onderbouwde analyses.
  Hij was ten andere een adept van Milton Friedman :
  http://www.wpg.be/red-de-vrije-markt
  over zijn boek !!
  Nog een bron met een kritische bespreking van het boek “Red de vrije markt’”:
  https://ikhebaltijdgelijk.wordpress.com/2012/08/20/red-milton-friedman-2/
  met een citaat :
  “Red Milton Friedman
  Naar het schijnt zijn er journalisten die de abominabele kwaliteit van hun artikels wijten aan tijdsdruk. Niet zo Johan Van Overtveldt. Hij is hoofdredacteur van Knack én Trends, verzorgt samen met Paul De Grauwe de economische berichtgeving van de publieke omroep en vond bovenal de tijd om een nieuw boek te schrijven. Johan Van Overtveldt is een waar voorbeeld voor ons allen. Nu ja.”(=einde citaat).

  De commentaren over Keynes in het boek zijn hilarisch , een citaat uit het laatste bruggetje :
  “Arrogante Keynes
  Het hoofdstuk dat aan John Maynard Keynes is gewijd, is tenenkrullend. Waar woorden Van Overtveldt te kort schieten om het talent en de aimabele persoonlijkheden van alle economen uit Chicago te beschrijven, gaat het bij Keynes over een ‘hautaine eigengereidheid’. Die man was zo zelfverzekerd – eigenlijk gewoon arrogant. Essentiële kennis, dat spreekt, voor al wie de crisis wil begrijpen en bezweren. Verder schept Van Overtveldt er een puberaal genoegen in om Keynes neer te zetten als een conservatieve denker ….”(=einde citaat).

  Zeggen dat hij zich nu gedraagt als een fervent aanhanger van diezelfde Keynes, en dan ook van het nog levende boegbeeld ervan “Paul Krugman”, om de schuldbergen verder op te blazen.
  Hier kan alleen de psychiater nog hulp bieden.

Reacties zijn gesloten.