Is Oekraïne een oorlog waard?

Een opiniepeiling in de VSA geeft weer in hoever een doorsnee Amerikaan ervan overtuigd is dat Oekraïne een oorlog met Rusland waard is.

Slechts 13% van de volwassenen vindt dat het een “goed idee” is militairen naar Oekraïne te sturen om tegen de aangekondigde Russen te gaan vechten. Vraag maar eens of ze Oekraïne op een wereldkaart kunnen aanwijzen, of wie er president is. 17% van de Amerikanen willen liever uit de NAVO vertrekken dan voor iemand anders de spreekwoordelijke kastanjes uit het vuur te halen. 55% vindt het ronduit “een slecht idee” – 33% weet niet of ze er een gedacht over hebben.

Uit dezelfde opiniepeiling bleek dat 1 op 4 Amerikanen zelfs niet weet of Oekraïne een bondgenoot of een vijand is van de VSA.

U kan op onderstaand bruggetje het cijfermateriaal van de peiling raadplegen:

https://today.yougov.com/topics/international/articles-reports/2022/02/11/americans-want-support-ukraine-not-us-troops

Tulsi Gabbard daarentegen heeft een duidelijke mening: “Het is heel gemakkelijk op te lossen: gewoon beloven dat Oekraïne geen NAVO-lid kan worden. De VSA wil de situatie zodanig opjutten dat Rusland Oekraïne zal bezetten, waardoor de VSA opnieuw een reden hebben om sancties op te leggen. Dàt is wat de VSA regering wil.”

… vanaf 04’26” komt Tulsi Gabbard in beeld