Is mentale instabiliteit eigen aan het presidentschap?

Dat de Amerikaanse president Biden dikwijls het mikpunt is omwille van zijn tijdelijk geheugenverlies en – soms hilarische – flaters is alom bekend. Dat de poco wereldpers zich blijkbaar vragen stelt over de psychische en fysische toestand van de Russische president Poetin had u wellicht ook al begrepen. Dat de Hongaarse buitenminister Peter Szijjarto stelt dat de woordvoerder van het Hongaarse parlement, Laszlo Kever, wellicht gelijk heeft als deze durft te beweren dat de Oekraïense president Zelensky waarschijnlijk mentale problemen heeft, dàt is iets dat nooit ofte nimmer mag beweerd worden. Zelensky is heilig, een god, en goden hebben vanzelfsprekend geen kortsluiting in de hersenen.

We citeren Peter Szijjarto:

“While tens of thousands of people have been trying to help in Hungary in recent months… Ukraine and the Ukrainian people, Ukrainian politicians are constantly talking about Hungary in an unacceptable tone, provoking us, lying and trying to defame us. They never expressed their gratitude out loud. Based on all this, Laszlo Kever is absolutely right, even if the Ukrainians are angry about it, ”Szijjarto wrote on social networks.”

Ned. vert.: “Terwijl tienduizenden mensen in Hongarije tijdens de laatste maanden geprobeerd hebben hulp te verlenen aan Oekraïne en de Oekraïense bevolking, hebben Oekraïense politici voortdurend kritiek op Hongarije in een onaanvaardbare wijze; ze dagen ons uit, ze liegen en proberen ons in een slecht daglicht te stellen. Zij hebben nooit hun dankbaarheid kenbaar gemaakt. Dit in acht nemende, heeft Laszlo Kever absoluut gelijk – ook al zijn de Oekraïners er boos om.”

Over Poetin mag er ongehinderd gelasterd of in het beste geval geraadseld worden. Er zijn nog Intelligente mensen die een andere kijk op het wereldgebeuren hebben:

Gerhard Schindler (voormalig voorzitter BND):

“Ik hou het voor wensdromen dat Poetin gek of zwaar ziek is. Het zijn westerse wensdromen ervan uit te gaan dat deze wereld door een gek verstoord wordt. Hij heeft duidelijke doeleinden en de wereld erodeert niet slechts omwille van Poetin maar ook wegens de zwakheid en fouten van het westen. Een zieke Poetin moet daarvan afleiden…”

En wat betreft de Amerikaanse president Biden… er zijn talrijke YT-kanalen en TV-zenders die Biden quasi dagelijks door de molen draaien. Zoals bv. Sky News Australia. Eentje uit een lange reeks YT-video’s. We blijven het herhalen: wat doet die man zichzelf toch aan???