17 gedachten over “Intelligentie en genetica

 1. Met die slachtofferverhaaltjes over het Uitverkoren Volk zijn we niets. Over hun eigen schuld horen we nooit iets. ‘Jood’ is nochtans ook een scheldwoord en dat is niet mijn schuld.

 2. even ontspannen !

  De nieuwe meid laat de eerste dag een dure antieke chinese vaas vallen.
  Roept de heer des huizes:” Wat doe je nu toch, dat was wel een vaas uit 1610″.
  Zegt het meisje: “Oef ! Gelukkig maar, ik dacht dat het een nieuwe was”.

 3. ‘IQ scores higher than whites’??? Behoren ze nu ook tot de gekleurde medemens?
  ‘far far away from their Ancestral homeland’ iemand een verklaring waarom praktisch de helft – of in cijfers ca 6 miljoen – onder hen nog steeds ‘far far away from their ancestral homeland’ wegblijft?

  • Ten eerste kan men de Joden toch absoluut niet dom noemen. Integendeel. Ten tweede is er geen plaats in Israël voor de Joden die elders in de wereld hun tenten opgeslagen hebben. Hadden ze Sinaï maar niet moeten teruggeven.

   • Bedoelde niet dat ze dom zijn, bedoelde dat ze vergeleken werden met blanken. Vandaar mijn vraag.
    Hun tenten elders opslaan ligt in hun natuur, zelfs toen het ‘homeland’ hen nog toebehoorde. Kijk naar bevolkingscijfers in het oude Rome, oude Cyprus, oude Damascus, oude Alexandrië. Wat eveneens in hun natuur ligt is van naam veranderen.
    Voor het overige moet er nog plaats zijn, want Netanyanu riep de Europese joden op om naar Israël te komen. Langs de andere kant verlaten Israëli, Israël om hun tenten op te slaan in andere landen. Een feit dat lange tijd verboden was in Israël. Eens ter plekke, altijd ter plekke.

  • Na 2000 jaar verspreid te zijn geweest over gans de wereld lijkt het me logisch dat veel Joden een bestaan hebben opgebouwd in andere landen en niet genegen zijn alles in de steek te laten om naar Israël te trekken, wat niet wil zeggen dat veel van hen niet voor Israël ijveren.
   Sommige ultraorthodoxe Joden – ik dacht de Chassidische – zijn tegen de staat Israël omdat deze tegen de Tora of Pentateuch zou indruisen.
   Verder bestaat er nog de poco-Jood*, die tegen Israël is, zoals de poco-Vlaming* tegen een zelfstandig Vlaanderen is.
   * Deze poco-variëteiten kan men eigenlijk geen Jood Of Vlaming noemen.

   • Onmiddellijk na mijn huwelijk einde 1965 woonden we, voor het werk van mijn man, in Duinkerke. Daar kwamen we in contact met de eerste stuurman van een Israëlitisch schip. De migratie vanuit Amerika naar Israël was hem niet mee gevallen en voor het feit dat hij geen Jiddish sprak werd hij door velen scheef aangekeken. Hij wou eigenlijk terug weg, maar dat mocht niet. Verder vroeg hij ons of we hem, de volgende keer dat hij zou aanmeren, enkele boeken van Ogino Knaus konden bezorgen, die boeken over natuurlijke geboorte regeling waren namelijk, tot mijn grote verwondering, in Israël verboden.

    • Gewoon voor de duidelijkheid, een domme vraag: ging het verbod om de auteur, om de inhoud, om geboortebeperking?

    • De officiële talen in Israël zijn het Ivriet (modern Hebreeuws) en het Arabisch. Het spreken van het Jiddisch wordt al sinds de stichting van de staat ontmoedigd.
     Ik weet natuurlijk niet waar de kapitein naar school is geweest in de VS, maar vrienden die behoren tot de “First Baptist Church” en nogal orthodox zijn, kennen de Ogino Knaus methode van in de 8-grade (14 tot 16 jaar).
     Op het ogenblik zijn boeken over geboortebeperking niet verboden in Israël en voor zover ik weet ook nooit geweest, dit in tegenstelling tot de omringende landen.

     • @Wes, begrijp niet goed wat die First Baptist Church hierbij komt doen. Die eerste stuurman was een jood die afgezien van het Engels en modern Hebreeuws, ook Latino sprak, de taal van de Sefardische joden. Vermits hij eerste stuurman was zal hij wel op een zeevaartschool afgestudeerd zijn zeker.
      Tenzij hij een leugenaar was, was het boek van Ogino Knaus op dat ogenblik verboden in Israël, volgens hem. En vermits hij er meerdere vroeg -het aantal weet ik niet meer want die werden geleverd via de shipchandler- zullen die bestemd geweest zijn voor zijn kameraden. Misschien was het boek verboden omdat het werd aanbevolen door de toenmalige paus Paulus VI of misschien omdat in het toenmalige Israël geboortebeperking verboden was?

   • @ Wes
    Ik beweerde dat ‘hun tenten elders opslaan in hun natuur, karakter ligt’ wat daar verkeerd aan is begrijp ik niet.
    Abraham komt volgens de bijbel uit Ur. Hij volgde met zijn vee en mensen de Eufraat tot in het Noorden van Mesopotamië in Paddan – Aram waarover het boek Genesis zo dikwijls spreekt. Het was 1500 km van Ur verwijderd. Vanuit Paddan-Aram vervolgde hij zijn weg naar Kanaän en van hieruit naar Egypte om uiteindelijk naar Kanaän terug te keren. Op heel die tocht werden dus heel wat tenten opgeslagen.
    Paddan-Aram bleef in de gevoelens van Abrahams volgelingen verder leven als hun echte vaderland en Jahweh noemde Paddan-Aram, Abrahams echte vaderland (Gen. XII.1). Zijn volgelingen bleven met heimwee over dat verre vaderland spreken en zonden er schepen naartoe om terug aan te knopen met de achtergebleven verwanten (Gen.XXIV, 4 & 7).
    Joden leefden in Egypte en de Levant en nadat Alexander de Grote de grenzen van de gekende wereld doorheen schudde in Alexandria, Cyrenaica, Asia Minor, Lydia, Phrygia, Efese, Salamis, Athene, Thessaloníki, Korinthië. Hun aantal in het Romeinse rijk was groter dan in Judea.
    Na de val van de tempel verstrooiden de Romeinen niet de hele bevolking. Wie belasting betaalde en zijn akker bewerkte bleef, behoudens waar Romeinse soldaten beloond werden met akkerland. De repressie van de Romeinen leidde tot een daling van de bevolking maar er was geen verbanning en de streek herstelde zich.
    Ook de tweede opstand van Bar Kochba in 132 n.Ch. leidde niet naar massale verbanning. De provincie Judea werd herdoopt in Syria Palestina en het herstel volgde vlug waaruit de gouden eeuw ontsprong in de tijd van Rabbi Juda Hanassi met de samenstelling van de Mishna.
    De hele joodse geschiedenis is een eeuwig heen en weer.

    Verder ben ik het niet eens met je opmerking over poco Vlamingen. Het is niet omdat je een linkse jongen bent op je twintigste dat je dat ook blijft. Ik ken er alleszins een paar die het roer hebben omgegooid.

 4. @ Redactie, ja tot dat besluit kan je komen en eveneens tot het besluit dat het boek verboden was, net zoals de muziek van Wagner.

  • We hebben geprobeerd dit te achterhalen. Niets concreet kunnen vinden. Allen dat tientallen jaren geleden er meerdere boeken, auteurs, op een lijst stonden, die in Israël niet konden aangeschaft worden. Van een regelrecht verbod hebben we niets kunnen vinden. Wat niet wil zeggen dat het niet zo kan geweest zijn.

   • Kan je me zeggen waar ik die lijst kan vinden?

    Ik ben ook op zoektocht geweest en stootte uiteindelijk op Encyclopedia of Censorship – pag. 298.
    Die pagina en de volgende somt alle censuur op, de organisatie die daar voor verantwoordelijk is : Israëli Military Censor.
    Passage door mij vertaald : ‘Voor boeken bestaat dezelfde veiligheid als voor dagbladen en een lijst van zowat 4000 titels is verboden in Israël en de bezette gebieden. Deze lijst bevat sprookjes, kinderverhalen, folklore, filosofie en geschiedenis. Verschillende boeken zijn verboden voor politieke redenen. De lijst is niet toegankelijk voor het publiek en de gebruikelijke methode om een verboden boek te identificeren is dat de eigenaar kennis maakt met de gevangenis voor het bezit ervan. Boeken hebben een toelating nodig en het drukken is gecontroleerd door een variëteit aan militaire orders, van 101 in 1967 tot 938 in 1981.’
    Een kleine opsomming van gekende verboden boeken is : By Way of Deception ; The Making and Unmaking of a Mossad Officer ; Ben Gurion’s Scandals ; How the Haganah and the Mossad Eliminated Jews ; Dakar, by Naeim Giladi ; Israel and the Bomb, by Mike Eldar ; None will Survive, by Avner Cohen ; The Story of the Israel A-Bomb, by Ami Dor.

    Ik zal dus met Ogino Knaus Israël moeten binnenkomen om te weten of hij op de lijst staat.

    Heb eens naar’ Belgium’ in die Encyclopedia gebladerd en ik moet zeggen voor België klopt wat er geschreven staat.

    • Neen, spijt me. Weet niet meer waar ik beland ben. Heb dit via reacties op vorige artikels, die intussen niet meer online staan, gelezen. Doorklikken lukte niet meer. Het was geen stellingname of leidraad, het werd gewoon vermeld n.a.v. iets anders, misschien was het slechts een vergelijking wat er vroeger niet mocht en nu wel. Iets in die zin, dacht ik. Jouw genoemde titels zaten er alvast niet bij, schrijvers evenmin. Ik meen me eerder te herinneren dat het om een ethische reden was. Waarschijnlijk om de Israëliers aan te moedigen veel kindjes te kopen…

    • Voor wie interesse mocht hebben de boeken : By way of deception ; the making and unmaking of a mossad officer en Ben Gurion Scandal’s ; how the Haganah and the mossad eliminated jews kan je als PVD lezen op Google. Gewoon de titel intikken.

Reacties zijn gesloten.