In Merkelland waait een ‘uitwijzingsbriesje’…

… dat na de verkiezingen snel zal gaan liggen!

500.000 afgewezen asielzoekers, maar de Berlijnse stadsregering wil  uitwijzingen verhinderen.

Afbeeldingsresultaat voor zand in de ogen strooienHet is verkiezingstijd.  Het Merkelregime doet een poging de bevolking ervan te overtuigen dat afwijzingen en uitwijzingen strenger zullen aangepakt worden.  Volgens de Thomas Strobl (CDU), binnenminister van Baden-Württemberg, zouden een half miljoen vreemdelingen zonder verblijfstoestemming in Duitsland leven. En hij stelt dat een nationale inspanning moet geleverd worden om hen uit te wijzen.

Echter, terwijl de CDU en Merkel even fors op tafel slaan, gaat de donkerrode, groen-rode en rood-groene coalitie van de hoofdstad Berlijn in het verweer, want “de federale verblijfs- en asielvoorschriften moet zodanig uitgelegd en toegepast worden dat ze de integratie vergemakkelijken en blijfperspectieven bieden aan onopgeloste gevallen*”.   De Linkse politica Katina Schubert meende dat de vluchtelingenhelpers alle ‘nieuwe hefbomen moeten gebruiken’ om uitdrijvingen te verhinderen.  En als dat niet lukt moet een uitdrijving vervangen worden door een gesteunde terugkeer.’

In het algemeen is de toestand in Merkelland samen te vatten als volgt: als een ‘terugkeer van uitreisverplichte vreemdelingen (bv. een verstreken toeristisch visum van Japanners en Nieuw-Zeelanders), waaronder talrijke afgewezen asielzoekers, gedurende lange tijd niet lukt, krijgen ze desondanks een verblijfsvergunning.   Daardoor krijgen illegalen uiteindelijk ‘een verblijfsvergunning zonder einddatum en na 8 jaar “wettelijk” verblijf de Duitse nationaliteit’.
Naar verluidt wonen in Berlijn midden dit jaar 39.000 ‘nog niet ingeburgerde, maar gedeeltelijk sinds lang afgewezen asielzoekers’.

De donkerrode, groen-rode en rood-groene coalitie van Berlijn eist de afschaffing van de uitwijzingshechtenis, want ‘onbetamelijke maatregelen’ en verder verwijst men naar ‘humanitaire redenen’.

*Noteer de poco woordkeuze.

Afbeeldingsresultaat voor deutschland schafft sich ab

Deutschland schafft sich ab

Unser Mitteleuropa

2 gedachten over “In Merkelland waait een ‘uitwijzingsbriesje’…

 1. Als de verkiezingen achter de rug zijn zal dat papiertje heel snel via de versnipperaar verdwijnen, dat zal in Duitsland net zo gaan als in Vlaanderen, Nederland enz.
  Lullen en zakken vullen staat op plaats 1

 2. Nieuwe spreuk:
  Een levende taal evolueert voortdurend.
  Zo wordt het oude spreekwoord
  ” LEVEN & WERKEN ALS GOD IN FRANKRIJK ”
  vanaf nu geschrapt en vervangen door
  ” RENTENIEREN & GENIETEN ALS MOHAMMED IN BELGIË
  Je moet bij de tijd blijven hé.

Reacties zijn gesloten.