In de verrijkingsbrievenbus

U kan het zich misschien nog herinneren: nog niet zo heel lang geleden bewierookten de media dé eerlijke vinders van portemonnees, van handtassen, van juwelen… eerlijke vinders, die prompt hun bezigheden staakten, hun vondst linea recta naar het dichtst gelegen politiekantoor brachten. Dé eerlijke vinders? …. Asielzoekers!

Vandaag is dit geen nieuws meer. De mensen in verrijkte steden houden hun portemonnee in hun binnenzak of in een diefstalveilig tasje onder hun kleren. Maar de media hebben een nieuwe dada gevonden om de verrijking te bewieroken. In Neuss (NRW) werd ene Mostafa Mahmoud als held gevierd wegens de moedige redding van… een uit het nest gevallen duif!

RP bericht:

“Mostafa Mahmoud had het vogeltje vanuit de tram onder een boom zien liggen met een zwaar kopletsel en het maakte een zwakke indruk. Mostafa moest niet lang nadenken, gaf de brui aan zijn afspraak in de stad, is aan de volgende halte uitgestapt en teruggereden. In een papieren zakje droeg hij diertje naar het kamp, gaf het een uitgebreid lichamelijk onderzoek, gaf het te eten, te drinken en … een naam. “Abbas”, naar een knuffel van zijn neefje. De duif kreeg vervolgens asiel in zijn kamer en samen met mede-dierenliefhebbers verzorgden zij het diertje afwisselend in een soort ploegendienst. Dag en nacht observeerden ze hun beschermeling, controleerden elk uur zijn lichaamsfuncties.”

Kortom: ware helden waarop het geschaffte Duitsland zat te wachten!

Abbas werd de ster van het kamp en van … Algerije, Turkije en Syrië. Familieleden hebben immers de redding van een Duitse duif door hun dappere landgenoten mee gevolgd via de slimme telefoons van de landverhuizers.

En ja hoor, de vogelredders werd gevierd. Opvallend hoe goed de toekomstige neo-Duitsers op de hoogte zijn van duiven. Naar verluidt zouden velen in hun voormalig thuisland duiven gekweekt hebben. De duivensport is in de zandbaklanden zeer geliefd. Heeft zelfs een speciale dimensie met hindernissenvluchten tussen de kogels en raketten. Of was de geliefdheid van de duif eerder door de culinaire reputatie beïnvloed? Zoals bij Bart Wellens tijdens zijn koerscarrière? In heel Vorselaar was er geen één loslopende of -vliegende duif meer te vinden. Abbas echter kreeg zoveel publiciteit dat hem dit lot bespaard bleef.

Lees meer bij: Neuss: Flüchtlingscamp – Asylbewerber retten Vogel-Baby​ (rp-online.de)