In de brievenbus: (Goede) raad aan mijnheer pastoor

MM900285281[1](Goede) raad aan mijnheer pastoor

“Er wordt tegen mijn kerk geplast, er worden ruiten uitgegooid, ze spelen voetbal tijdens de dienst op het dak van mijn kerk. Ik heb telkens klacht neergelegd bij de politie.” Die kunnen niets doen zonder bewijs, jammert de police de Laeken. Ze hebben tot nu nog nooit iets gemerkt.

Dat kunnen we ons levendig voorstellen. Daar hebben ze hun handen al vol om het paleis en de coffre fort de sa Majesté te bewaken.

Maar mijnheer Pastoor is ten einde raad. De “Lakenaars” lopen gsm-end door de kerk tijdens de mis. Wel, mijnheer pastoor, een raad van een goedmenende ex-kerkganger. Plas eens tegen een moskee, gooi daar een paar ruiten uit, laat een paar chirojongens een matchke voetballen op het dak van de moskee. In geval een schuin dak, binnen in de moskee is ook goed. Liefst tijdens het vrijdaggebed. Laat hen en passant daar wat moskeegangers lastig vallen.

Maar ik zou toch in uw plaats een beetje opletten als u de “bende van de versaillewijk” aanduidt als de daders. Gelukkig is daar de vogelschrik Willockx niet de burgemeester of je kon het al gaan uitleggen. Vraag het maar aan Wymeersch van Sint Niklaas. Die is nu wel in beroep vrijgesproken. Maar die man heeft heel wat miserie meegemaakt.

Dus beter geen namen noemen en gewoon tegen de moskee uw plasje of uw grote behoefte doen. Ik denk dat die ‘jongeren’ zich wel daarna wel 2 keer zullen bedenken om u nog lastig te vallen. We horen er nog wel van.

Observator

Eén gedachte over “In de brievenbus: (Goede) raad aan mijnheer pastoor

Reacties zijn gesloten.