In de brievenbus: brandgevaar in Antwerpse scholen

MM900285281[1]Een zeer verontrustend bericht staat in de Antwerpse Volksgazet te lezen, namelijk: er zouden 250 scholen in Antwerpen niet brandveilig zijn.

Om die scholen wettelijk in orde te maken is er nagenoeg 200 miljoen euro nodig. Er is zo te zien niet alleen gebrek aan geld voor renovatie of bouw. Voor het meest essentiële ontbreekt het geld. De Antwerpse jeugd zit in onveilige lokalen.

Voor wie een beetje bekend is met de regels van de brandweer en de veiligheidseisen zal zeker bij dit bericht verwonderd opkijken. Nu moet u als particulier eens trachten van de brandweercommandant gedaan te krijgen om een gebouw in gebruik te nemen dat voor het publiek wordt open gesteld. Ik kan u verzekeren, wanneer de regels niet werden gevolgd, is de kans onbestaande dat de deuren worden geopend. En gelijk hebben ze. Het risico is veel te groot.

Stel nu, laat ons hopen dat het niet gebeurt, dat er in één van die scholen brand uitbreekt met noodlottige gevolgen. Wie zal daarvoor de verantwoordelijkheid dragen ? De stad, de brandweer, het ministerie van onderwijs? Kunnen die scholen eigenlijk wel in gebruik blijven?  Dát zou de vraag moeten zijn. Waarom lezen we daar nooit iets over in de kranten? Als er dan al geld dient vrij te worden gemaakt dan wel hiervoor. En nu spreken we alleen over Antwerpen terwijl het in andere steden als bijvoorbeeld Gent niet beter is. Het is onmogelijk dat de brandweercommandanten niet op de hoogte zouden zijn van deze toestand. Onbegrijpelijk dat ze hier hun verantwoordelijkheid niet nemen. Zoals meestal: er moet eerst een ramp gebeuren alvorens wordt opgetreden.

Argusoog

Bron: http://www.filipdewinter.be/antwerpse-volksgazet-editie-lente 

1 gedachte op “In de brievenbus: brandgevaar in Antwerpse scholen

 1. Er hangt een eigenaardige geur boven ‘t stad.
  Pas is er een andere politieke vlag gehesen in de koekenstad of er komt allerhand om de hoek kijken.
  De hoofddoeken zijn een must, natuurlijk, denk eens na hoe groot de oogst zal zijn in ’14. Het houdt de roden misschien boven de 5% .
  De scholen zijn onveilig en voilà, Bartje doet er niks aan.
  Zijn er de laatste 75 jaar dan geen controles geweest ?
  Dat was 3 maanden geleden onder ons aller Patje nogal wat anders.
  Toen was de wereld nog in orde.
  De Wever zal zich dringend moeten schrap gaan zetten want de vijfde colonne is in beweging t.

Reacties zijn gesloten.