23 mei verkiezingen

CC BEN2

‘Bart Verhoeven wordt veel genoemd, dus die zal het waarschijnlijk niet worden’

Verkiezingen voor nieuwe Onbekende Soldaat

België kiest 23 mei met een landelijke tv-show en een SMS-actie een nieuwe Onbekende Soldaat. Het bekend worden van de huidige soldaat Philipe Leboeuf (1882-1915) maakte de verkiezing noodzakelijk.

De identiteit van Leboeuf werd bekend toen een foto met naam opdook in de gemeentearchieven in Luik. DNA-onderzoek aan de botten bevestigde de identiteit van de onbekende soldaat.

Dirk Vandendusselaere, geestelijk verzorger, betreurt de bekendwording van Leboeuf, maar ziet ook nieuwe kansen: “België zit al een eeuw met dezelfde onbekende soldaat. Uiteindelijk zijn de mensen op hem uitgekeken.” Naar welke begraafplaats Lebeouf wordt overgeplaatst is niet bekend, maar de oud-militair heeft diverse aanbiedingen op zak.

Soldat, Gif Clipart kostenlos herunterladenVolgens Vandendusselaere is het hoog tijd voor een moderne Onbekende Soldaat. “De huidige, jonge generatie zoekt iets anders in de Onbekende Soldaat. Men zoekt herkenning, een identificatiefiguur, iemand die is zoals zij en de moderne tijd kent. Toch moet het ook een onbekend iemand zijn. De naam van Bart Verhoeven wordt veel genoemd, dus die zal het waarschijnlijk niet worden.”

Wanneer op 24 mei de nieuwe onbekende soldaat wordt bijgezet, zal ook de eeuwige vlam weer ontstoken worden.

Bron: http://www.speld.nl/2013/03/27/verkiezingen-voor-nieuwe-onbekende-soldaat/

logo