Import terroristen

Zojuist werd bekend dat vier islamisten in Parijs werden gearresteerd die concrete plannen hadden voor een aanslag. Het is het zoveelste bericht. De aanslagen en de aanslagdreigingen lijken elkaar in steeds hoger tempo op te volgen.  Gisteren weer een schietpartij in Brussel en twee voort vluchtende schutters. Puur per toeval trof de politie een Algerijn die voor ISIS werkte. De illegaal in Brussel verblijvende Algerijn was bekend als kleine crimineel bij de politie (en hoefde kennelijk als illegaal toch niet uitgezet te worden), maar stond niet eens op een lijst van verdachte terroristen. Dat maakt nog maar eens duidelijk hoe weinig vertrouwen we kunnen hebben in de informatie van de overheid en in de competentie van de politie. Het gaat om een kolossale stroom illegale immigranten die maar niet gestopt wordt. De overheidsinstanties proberen telkens weer de suggestie van controle te geven over de terreurdreiging die daarmee samenvalt, en telkens weer blijkt daar niets van te kloppen.

Dick Schoof is de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Vandaag liet hij een rapport verschijnen dat gebaseerd is op informatie van de inlichtingendiensten. Heel concreet geeft Schoof in dit rapport (PDF) toe dat er een rechtstreeks verband bestaat tussen de open grenzen politiek die wordt aangejaagd door Merkel en de EU, en de komst van ISIS terroristen in georganiseerd verband.

Lees dit opiniestuk van Joost Niemöller verder bij de Nieuwe Realist

4 gedachten over “Import terroristen

  1. “Beperk het wapenbezit voor de burgers of het wordt hier de Far-West” was altijd de argumentatie van Links en hun vrienden om brave mensen het bezit van vuurwapens te ontzeggen. Als bewijs werden dan – liefst Spaghetti – Cowboyfilms aangedragen, door bv. Freya Van Den Bossche.
    Het ziet er naar uit dat niet alleen de Far-West, maar misschien zelfs de Cowboyfilms, een flauwe afspiegeling zijn van wat zich nu in Europa afspeelt en naar alle waarschijnlijkheid is dit nog maar een begin.

  2. Die “menschen” zijn afkomstig uit streken waar er sowieso weinig of geen officiële identiteitsregistratie bestaat, als ze al niet vernietigd is, of als ze hun identiteitsgegevens onderweg zélf niet vernietigd hebben, dus hoe wil je nu gaan uitmaken met wie je te doen hebt.

Reacties zijn gesloten.