IJzerwake in de media

IJzerwake in de media

Bij de nullenzender en VTM was de IJzerwake geen filmfragment waard.  Tenzij wij tijdens het zappen van de nieuwsuitzendingen de éne seconde zendtijd gemist hebben.  Verbaast ons niet.  Alles wat naar Vlaams nationalisme ruikt, wordt doodgezwegen, zit in de zwarte zak van het cordon. Slechts enkele zinnetjes op teletekst konden eraf.

Tijdens beide journaals kregen we wel uitgebreid reportages over de chiro, over de cultuurmarkt in Antwerpen, over een nieuwe brug over het Albertkanaal, over de ontevredenheid van de horeca aan de kust omdat er 10% minder geconsumeerd wordt, over de populariteit van het marktkramersberoep, , over de Hanswijkcavalcade, over verzekeringsfraude met auto-ongevallen, de UZI als sportwapen…tussendoor onderbroken door de oproep van de Rode Duivels om hen in het Frans en het Engels te steunen.  Nieuws waarop Vlaanderen en de rest van de wereld zat op te wachten.

Maar een massamanifestatie van Vlaams-nationalisten dat moest en zou doodgezwegen worden.  De kwaliteitskranten plaatsten wel in de namiddag  de Belga-versie on line.  Allemaal hetzelfde artikel.  Was er dan geen enkele journalist op de IJzerwake? Heeft er iemand bv. Paul Geudens of Bart Brinckman gezien?

Vandaag in de kranten: wij zetten er enkele voor u op een rijtje.

http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1441435/ijzerwake-vlaams-parlement-moet-buiten-de-grondwet-treden.aspx

http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_belgie/Seperatistische_taal_troef_op_IJzerwake.9391982-3137.art?ckc=1

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1692683/2013/08/25/Vlaanderen-moet-na-verkiezingen-2014-resoluut-zijn-eigen-weg-gaan.dhtml

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20130825_00707108

http://www.focus-wtv.be/nieuws/algemeen/pleidooi-voor-resolute-vlaamse-onafhankelijkheid-op-ijzerwake/article-4000382325202.htm

http://www.lecho.be/actualite/economie_politique_belgique/Veillee_de_l_Yser_La_Flandre_doit_suivre_sa_propre_voie.9391997-3154.art?ckc=1

 

 

 

3 gedachten over “IJzerwake in de media

  1. Als de zogenaamde Belgen zich niet meer interesseren in Vlaanderens ontvoogdingsstrijd waarom dan niet onmiddellijk dit klooteland splitsen als toch maar alleen onze centen voor hen belangrijk zijn voor de transfers naar Wallonië en Brussel?
    Centen die we zelf voor eigen volk, zijn ontwikkeling, infrastructuur en werkgelegenheid beter en doelmatiger zouden kunnen gebruiken?

  2. Stem voor de partij die voor echte onafhankelijkheid gaat. Niet zo moeilijk want er is er maar een.
    Stem voor de partij die enkel echte Vlamingen op hun lijst heeft staan. Niet zo moeilijk want er is er maar een.
    Splits de sociale zekerheid of liever splits het land en een mooie toekomst voor onze jeugd lacht ons toe.
    Daarom alleen kan men het niet, maar samen kan men alles, als men het maar wil.

Reacties zijn gesloten.