Obama vraagt ons begrip waarom hij ten oorlog moet trekken

Zonder dat we er weet van hadden – wij beschikken immers niet over een spionageprogramma op ons bescheiden peeceetje – is de democratisch gekozen leider middels onafhankelijke, publieke, niet beïnvloedbare  verkiezingen (tegenwoordig schijnt dat de énige correcte titel van een verkozen president te zijn) van de Joenaaited Steets of Amerrica een regelmatige lezer van onze blog.   Kwestie van op de hoogte te blijven van de gevoeligheden der  Western Allaais vooraleer – zoals het een grote leider betaamt – ten oorlog te trekken tegen vermeende (nog zo’n modewoord) misdadigers elders in the big waaid weurld.

Barack (Racky voor de vrienden) vroeg of we een opiniestukje op Golfbrekers wilden plaatsen.  Hij vindt nl. dat zijn mening te weinig aan bod komt en bracht ons fijntjes in herinnering dat zijn Aarmy ons jaren geleden ter hulp gekomen was om ons, the Belgian piepel,  te bevrijden van een andere dictator.  Zijn woorden, niet de onze.
Wij doen daar niet moeilijk over.  Tenslotte heeft Bart De Wever, in minder vruchtbare N-VA-tijden, zijn kostbaar weefsel toch ook mogen verspreiden in De Standaard.

Racky laat in zijn kaarten kijken.  Neen, hij speelt geen pokerspelletje.  Hij is een godvruchtig man, zegt hij, en hij moet aan het welzijn van zijn volk denken.  De Amerikaanse economie zou een heropleving goed kunnen gebruiken en wat is er beter geschikt dan de wapenindustrie op volle toeren te laten draaien? En, zo gaat hij verder, jullie pleiten toch voor vrijheid van meningsuiting?

Met dat laatste argument zijn we overstag gegaan. We laten mister president, himself, aan het woord:

“My dear fellow liberals.  It”s me, the Number One, the most important man on earth, the leader of the free world and defender of liberty anywhere. Great om hier te zijn. My naam is Barack Obama. And I’m honoured to be here vandaag. Want today is een belangrijke day. Today we verdedig the right van piepels of the world to live in vrede. Today, we have a kans om eens wat echte change te brengen in de wereld. And Syrië heeft change nodig. Change of regime. En wij, Amerika, the greatest country on earth, going to fix deze handel. Want deze civil war, die nu al meer dan twee jaar al onder our noses door gaat, mag niet langer lives of innocent peoples kosten. En de ‘red line’, die ik gesteld heb, has been crossed.

Ik kan het zelf difficult believen, want eigenlijk had ik gehoopt dat none of the two parties zo stom zouden zijn om biochemical weapons the usen. Actually had ik gehoopt dat dit zo’n promise zou zijn die ik niet had hoeven nakomen. The enige other red line die ik had kunnen stellen was het gebruik van nuclear weapons geweest, but hey, nobody would have believed that. En nu er voor de second time (yes, the first keer heb ik het aardig stil kunnen keepen) een of andere idiot met his tengels aan het gas heeft gezeten moet ik goddamnit wel ingrijpen om my geloofwaardigheid te behouden. Want zeggen dat je eigenlijk al heel long ago something had moeten doen, that is not done in the international community. Want make no mistakes: we make no mistakes. None. Geen enkele. We are America. We do not back down. Als we iets doms zeggen dan keepen we ons woord.

Let me make dit very clear: er is een big chance dat America buiten de VN om Syrië binnen gaat vallen. Zeg maar 99,5%. The only thing dat ons daarvan away can keepen is het einde van the war. It is as simple as that. We do it because we said we would. Niet omdat we zoveel geven om de Syrian pieples. Hell no. If that were the case hadden we natuurlijk al lang ingegrepen. Maar nu hebben we the chance om dingen goed aan te pakken. We could set things right. Hoewel ik liever niet my hands in een wespennest als Syrië had gestoken, kan het misschien wel goed uitpakken.

Want in case you did not notice: we zitten al nearly zes jaar in een crisis. Een financial crisis that is. And weet je wanneer de Amerikaans economie het beste herstelde van a big economische crash? Juist, in de second world war. De economische recovery die America toen had was ongekend. Now, the war in Iraq did not breng de oorlogs-economie we needed. De wars in Libië en Afghanistan ook niet. De only option die nog over blijft is a full blown war. A world war, against Iran en Mother Russia, zonder als de agressor gezien te worden. Want die zitten fist deep in Syria en die moeten dus wel reacten. En wat justifies het binnenvallen van een country nou beter dan de use of biochemical weapons of mass vernietiging? Hell, we invaded Irak voor alleen the mere verdenking. Surely niemand can blame ons.

America gaat de Syriërs en de economie redden. We will breng peace trough oorlog. Rijkdom trough kruisraketten. Als dit over is, is iedereen blij en iedereen rich en is er freedom for iedereen. Ik zal de wereld laten zien dat ik, Barack Obama, de Nobel peace prize waardig ben. Men, to war!

Barack Obama
President of the world USA”