Iemand kandidaat-opvanger?

Wat hier herhaaldelijk voorspeld werd: nadat de Steden en Gemeenten zich al kenbaar gemaakt hadden, treedt Vluchtelingenwerk Vlaanderen op de voorgrond.    Ze eisen allemaal hun deel van de asielkoek.

Blijkbaar bestaat er een wachtlijst van gastgezinnen die staan te popelen om een aantal verrijkers in huis te nemen.  Benieuwd hoe lang het enthousiasme gaat duren als blijkt dat de asieleisers onze normale samenlevingsgebruiken niet kunnen accepteren.

“Ze willen niemand op straat.”  Niemand?  Laten we dan beginnen bij de eigen bevolking die opvang nodig heeft.  Keuze genoeg: kinderopvang, gehandicaptenopvang, ouderenopvang, ziekenopvang… Of tellen die niet mee?

“Vluchtelingenwerk Vlaanderen wil met de staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken overleggen over de opvang van erkende vluchtelingen in gastgezinnen. Dat is zondag vernomen bij directeur Els Keytsman van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. De organisatie ziet ook een grotere solidariteit bij de Vlamingen.

‘We merken dat er meer aanbod is van particulieren voor de opvang van asielzoekers’, aldus Keytsman. ‘Die solidariteit is hartverwarmend.’ Zij wijst ook naar verschillende privé-initiatieven op bijvoorbeeld sociaalnetwerksite Facebook. ‘Dat is een mooie kans voor de staatssecretaris en de asielinstanties om daarop in te spelen’, klinkt het.  Meer bij DS.

Op zoek naar persaandacht en hogere subsidies?  Of de voorzet voor verplichte opvang?

12 gedachten over “Iemand kandidaat-opvanger?

 1. Plaatsmaken voor vluchtelingen: Stad gooit gezin van 8 personen uit huis.

  Sinds drie jaar bewoont familievader Jörg H. met zijn vrouw en hun zes kinderen een eengezinswoning van de stad Niederkassel bij Bonn. Hoewel de stad het huis destijds aan het grote gezin had verhuurd, werd de huur nu zonder enige waarschuwing vooraf opgezegd wegens eigen behoefte. Er dienen 25 vluchtelingen in ondergebracht te worden. Tegen het opzeggen van de huur is juridisch waarschijnlijk niets te doen.
  Verder lezen: https://ejbron.wordpress.com/2015/06/08/plaatsmaken-voor-vluchtelingen-stad-gooit-gezin-van-8-personen-uit-huis/

  • Leider, leider, is dit niet het enige gezin dat uit zijn (sociale) woning vliegt. Ook oude mensen.

   • Zij moeten toch het voorbeeld geven en ze verdienen zeker 10 tot 20 maal meer dan ik

 2. Het kan wel zijn dat ge uw wc-pot iets moet draaien, want die mannen mogen niet richting Mekka schijten. Francken betaalt ntl de ontstane kosten.

 3. Ik ben daar categoriek tegen, maar ik zou zeggen als al de ministers van de Vlaamse,de Brusselse ,de Waalse en Belgische regeringen er 10 opnemen dan ben ik als kleine man bereid er een op te nemen

 4. De EU heeft van Europa een Titanic gemaakt en ze zitten gaten te boren in de romp…
  70 jaar geleden werden dergelijke gevaarlijke figuren tegen een muur gezet, als we dat nu deden waren de kosten per persoon ± 1 euro.

 5. Van belang is hier te weten wie Els Keytsman werkelijk is :
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Els_Keytsman
  Als men haar “palmares” bekijkt is alles duidelijk!!
  Een crypto communiste die samenzweert tegen onze maatschappij, via de import van deze vreemdelingenlegioenen.
  Zijn de kandidaat “opvangers” geïnteresseerd in de “vluchtelingen” of in de subsidies.
  Binnen de kortste keren zitten we hier dan ook met een bijkomende sociale fraude, georganiseerd door “nep opvangers!!” Of wat had men gedacht!

 6. Vrijwillig verplicht opvangcentrum ” De Golfbrekers” …..een blik in de toekomst ?

Reacties zijn gesloten.