Ibn Ghaldoun wordt stilaan een soap

Ibn Ghaldoun wordt stilaan een soap

Ze hebben zin voor humor, daar bij Ibn Ghaldoun.
We hebben gisteren nog een artikel over de zichzelf-verrijkende structuren van deze islamitische school in Rotterdam geschreven.  Vandaag konden we in de Telegraaf vernemen welke ambitieuze plannen men daar nog koestert.

 Lees even mee:
Ibn Ghaldoun wil imamopleiding
ROTTERDAM – De enige islamitische school van Nederland, het Ibn Ghaldoun in Rotterdam, heeft plannen voor een nieuwe imamopleiding. Dat terwijl de school balanceert op het randje van een faillissement.
Maximaal vijftig leerlingen moeten de imamopleiding kunnen volgen aan het Ibn Ghaldoun. De lessen zijn aanvankelijk in het Turks. De Nederlandse tak van het Turkse overheidsorgaan van godsdienstzaken (stichting Diyanet) zou dat in april zijn overeengekomen met de omstreden school, blijkt uit vragen van Leefbaar Rotterdam.
Negatief eigen vermogen: Door de recente examendiefstal op de school, ligt het Ibn Ghaldoun onder vuur. Dat bemoeilijkt de komst van de imamopleiding. De kwaliteit van het onderwijs is ondermaats en de school kampt met een negatief eigen vermogen van 3,9 miljoen euro. Ook moet de schoolleiding subsidies terugbetalen aan het ministerie van Onderwijs en de gemeente Rotterdam….”
http://www.telegraaf.nl/binnenland/21681323/__Ibn_Ghaldoun_wil_imamopleiding__.html

Veel gekker kan het niet worden. Zelfs Pascal Smet zou dit niet kunnen verzinnen.

Floriaan Terbeke