Honoré Gepluimd wordt uitgebeend

De internationale financiële wereld knutselt aan een geheim plan: het contant geld moet voor de burger afgeschaft worden.  Reden: de negatieve rente, die de banken willen in rekening brengen voor het parkeren van spaargeld.  Om dit plan een kans op succes te gunnen, moet verhinderd worden dat de klanten hun spaargeld afhalen en thuis bewaren.
Daarom willen experten slechts nog bankbiljetten met een max. waarde van 5 euro, resp. 5 dollar in omloop brengen.  Dit moet ertoe leiden dat slechts nog contante aankopen van een kleine waarde kunnen aangeschaft worden.  Overdracht van grotere bedragen in  contanten moet daardoor onmogelijk worden.

Citigroup hoofdeconoom Willem Buiter behoort tot de ferventste voorstanders van een contant-geldgrens.  In de toekomst moet er slechts nog voor ouderen, resp. mensen met een klein inkomen, contant geld toegestaan worden.  In biljetten van max. 5 euro of 5 dollar.  Alle andere biljetten met een grotere waarde moeten ingetrokken en afgeschaft worden.
Met zijn geldmarkt-strategie staat Buiter niet alleen.  Ook andere financiële experten en banklobbyisten zijn voorstander van de afschaffing van contanten.  Ze worden daarbij ondersteund door de staat, opdat via traceerbare betalingen een optimale bewaking door de overheid mogelijk is.

De centrale (nationale) banken willen zich beraden over de effectiefste boete voor het houden van contant geld.  Een teken aan de wand: verwacht men een crash?  Blijkbaar weet men op hoog niveau meer dan men wil toegeven.  De b.g. Willem Buiter en Kenneth Rogoff van de Harvard Universiteit gaven de voorstoot.
In enkele staten werden al concrete maatregelen genomen – een testfase.  Frankrijk verscherpt het gebruik in een nieuwe wet.  In Zweden is dit al langer het geval.  In Griekenland probeert men de stormloop op de banken te verhinderen door een maximum bedrag van 70 euro contanten voor de betaling van een rekening vast te leggen.  Hogere bedragen moeten met een overschrijving of via de kaart vereffend worden.

De Baader-Bank verwacht officieel de afschaffing van contant geld om de negatieve boeterente te kunnen doorzetten.  De Bundesbank sust en belooft dat er in Duitsland ook in de toekomst contant geld zal bestaan.

Einde mei wordt er een grote conferentie in Londen gepland met als sprekers de afschaffingspredikanten, Rogoff en Buiter.  Het doel is een “oplossing voor het geval dat…” te vinden.    De Neue Zürcher Zeitung, een eerder nuchtere krant, schrijft: “Men hoopt op het beste en bereidt zich voor op het slechtste.”

De krant meent dat het waarschijnlijk niet tot  een volledige afschaffing zal komen maar houdt andere mogelijkheden voor het afstraffen van contant geldhouders open.  Een voorlopig theoretische ‘Gedankenspielerei’: om een greep te krijgen op de komende financiële crisis moet de negatieve rente tot 5% verhoogd worden.  Dit is een ongelooflijk hoog cijfer en zal zonder meer tot een massale vlucht in contant geld leiden.   De Zwitserse pensioenkassen hebben al maatregelen genomen, hun geld van de bank afgehaald en als contant geld opgeborgen in kluizen.

Om een dergelijke globale bankrun te verhinderen zou de radicaalste methode het verbod van contanten zijn.  In Zwitserland en de VSA eerder onwaarschijnlijk, omdat de economische systemen een zeker liberalisme in zich dragen.   Het feit echter, dat het verbod op contanten samen met de belangrijkste banken van de VSA en van de ECB zal besproken worden, toont aan dat het probleem geen regionaal probleem is, maar dat er sprake is van een globale ontwikkeling waarvan men de gevolgen wil onder controle houden.

Een idee om al het contant geld met een belasting of een heffing ter waarde van de negatieve rente te belasten is moeilijk realiseerbaar.  Telkens een biljet een scanner passeert zou theoretisch een boete ter waarde van de negatieve rente kunnen gevraagd worden. Te omslachtig.  Dan maar een variante.  Bij gebruik van contanten, storting op een rekening, zou bv. een negatieve rente van 3% kunnen aangerekend worden.

Men kan er vooreerst vanuit gaan dat deze ‘Gedankenspielerei’ zich nog in een vroeg stadium bevindt.  Dat erover nagedacht wordt op het hoogste financieel niveau is een veeg teken aan de wand: met een crash wordt wel degelijk rekening gehouden en men wil zich daarop voorbereiden.
Voor de spaarder betekent dit dat hij alert moet zijn.  Het b.g. scenario zal niet van de ene dag op de andere omgezet worden, maar de trend naar het beperken van betalingen met contant geld is al lang een feit.

Wat kan men doen ter bescherming? Niet te veel eieren in één korf leggen.  Spaartegoeden spreiden.  De deviezenmarkt in het oog houden.  Waarschijnlijk zullen niet alle staten tegelijkertijd naar financiële repressiemaatregelen grijpen. U kan natuurlijk ook werken tot u erbij doodvalt; dan bespaart u de staat de betaling van uw pensioen op uw door de staat gestuurde bankrekening met een gecontroleerd bestedingsplan.

FVE

Negatieve rente verleidt tot het maken van meer schulden

VSA: Banken moeten geldophaling vanaf $ 5000 melden

Max. bedrag contante betaling in het land b

Hoezo: afschaffen contant geld?

5 gedachten over “Honoré Gepluimd wordt uitgebeend

 1. De EU stelt het, als democratische instelling, voor alsof het bereid is het Europese volk zonder meer alles te geven. Dit in tegenstelling, vindt ze, tot een autoritaire staat of stem. Intussen worden we uitgeplunderd en uitgeperst. Maar wat is voor deze hyena’ s een democratie of autoritaire staat? Dat interesseert hen in het totaal niet. Ze hebben maar interesse voor één ding : is iemand bereid zich te laten uitplunderen, ja of nee? Is iemand dom genoeg om daar rustig onder te blijven, ja of nee? En als een democratisch systeem dom genoeg is om daar rustig onder te blijven dan is het een goed systeem. Zegt een autoritaire stem of systeem : ge plundert ons volk niet meer uit, noch van binnen- noch van buiten uit, dan is dat slecht.
  Zolang we bij alle uitpersing en plunder rustig blijven is er geen vuiltje aan de lucht, maar o wee…

 2. Op de webstek van DWN is er een verwijzing naar het artikel in de NZZ, waarin er sprake is van negatieve interesten tot -5%!! Op 5 jaar tijd is dus al één vierde van het spaargeld “verschwunden…”
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/05/02/zentralbanken-diskutieren-bargeld-verbot-um-globale-bank-flucht-zu-stoppen/
  Het gaat hier niet alleen om een plundering van de spaarder, maar ook om een systeem dat een totale controle moet toelaten door de “elites”.
  http://kingworldnews.com/the-terrifying-truth-about-the-elites-master-plan-to-control-humanity/
  Over de mogelijke oplossingen voor de schuldbergen en het “Ponzi-systeem” : zie het hiernavolgende bruggetje :
  http://www.zerohedge.com/news/2015-05-03/there-no-solution-crisis
  Naast een algemene “staking ” van de terugbetalingen van de schulden, is er ook nog WOIII !!! Er wordt ten andere steeds meer en meer over deze WO III geschreven!!! Weten sommigen meer???
  Over de toestand in Australië dat blijkbaar als “labo” dient : zie bruggetje :
  http://www.zerohedge.com/news/2015-05-04/war-cash-australia-leads-new-age-economic-totalitarianism
  Hier wordt een belasting geheven op de spaargelden!!
  In het voormelde bruggetje is vooral de laatste paragraaf van belang :
  “The introduction of this tax on money in Australia led by Tony Abbott is the trial balloon for the global economy. The IMF’s Christine Lagarde has led the battle to impose French socialism/communism upon the entire world. I have warned that she is the most dangerous woman on the planet. Do not forget that it was the French elite who sold the idea of communism to Marx – not the other way around. Now the French elite have control of the IMF and they have persuaded all other global financial institutions to also require such a compulsory levy for several years because they see it as the only way to resolve the debt crisis – just confiscate the people’s money. In the wake of the G20 discussions such measures are usually prepared and coordinated. The public knows about it only when there are hardly any ways to prevent the action and mainstream press sell the people down the river cheering it all the way.(=einde citaat).
  Dit citaat werpt een bijzonder licht op wat er zich achter de schermen afspeelt.
  We evolueren dus volop naar een NWO, een communistisch totalitair systeem zoals in de USSR, onder het motto “iedereen arm” uitgezonderd de “elites”. Dit alles dan gepaard gaande met een totale controle tot in de kleinte details van het menselijk leven zoals beschreven in het boek “1984” van George Orwell.
  In België kan men dan van deze” afschaffing” van het contant geld dan nog gebruik maken om een “verkapte operatie Gutt” door te voeren…!!
  Wat de Franse elites betreft , dient men deze te zoeken in de “rue des Cadets” in Parijs…waar ook WOI werd “geprepareerd” met de aanslag in Sarajevo.
  Wat de voorzorgen betreft… veel zal er niet te doen zijn… de beslissing zal bij nacht en ontij genomen worden… en veel uitwegen zullen er niet zijn, toch niet voor de “kleintjes”…
  Anna,
  Maak U geen illusies over het klootjesvolk.. Ik heb een gebuur L. die zit ongeduldig te wachten op de onteigening ..zoals hij zegt … “van de rijken….” .(=lees =de middenklasse).
  Ik heb reeds vroeger verwezen naar de rol van de afgunst & nijd en de daaruit volgende haat en wraak!! Dit wordt geweldig onderschat!!!

  • @ Lovenaar

   ‘Maak U geen illusies over het klootjesvolk’

   Sinds Ernst Arndt en Graaf de Gobineau hoog met ons opliepen, glijden we sterk de berg af.
   De eerste schreef in zijn boek ‘Der Rhein, Deutschlands Strom, aber nicht Deutschlands Grenze’ 1813 ‘niet in Zuid-Duitsland, niet in Oost-Duitsland wonen de echte Franken, daar is teveel Slavische invloed. In Brabant en Vlaanderen wonen ze, de echte, de oorspronkelijke nakomelingen van de Salische Franken.’
   Met die ‘echte’ voor ogen schreef hij misschien zijn gedicht, dat onmogelijk aan het klootjesvolk kan besteed zijn :
   Der Gott, der Eisen wachsen liess,
   de God, die het ijzer groeien liet,
   der wollte keine Knechte,
   die wou geen knechten
   drum gab er Säbel, Schwert und Spiess,
   daarom gaf hij sabel, zwaard en spies,
   drum gab er ihm den kühnen Mut,
   daarom gaf hij hem de dappere moed,
   den Zorn der freien Rede,
   de toorn van het vrije spreken,
   dass er bestände bis aufs Blut,
   waaraan hij stand houdt tot op het bloed,
   bis in den Tod die Fehde,
   en strijdt tot ter dood.

   Graaf de Gobineau schrijft in zijn ‘essai sur l’ inégalité des races humaines’ 1853 ‘er zijn lagere rassen, de negroïde en semitische rassen. Er zijn hogere rassen zoals de Ariërs waarin in het bijzonder de Germanen zich onderscheiden. En op de aanspraak van hoger ras kunnen voornamelijk de VLAMINGEN en Engelsen aanspraak maken door het behoud van hun zuiver bloed.’
   Hij maakt verder werk om aan te tonen wat door bloedvermenging met zwakkere rassen buiten karakter en moed nog allemaal verloren gaat, maar dat was in 1853 nog niet voor ons bedoeld.

   p.s ook Goethe (Egmont) noch Schiller (Don Juan) vonden ons alles behalve een klootjesvolk.

   • Bij het nalezen zag ik dat ik een zin vergeten was, die wel van betekenis is :
    drum gab er Säbel, Schwert und Spiess,
    DEM MANN IN SEINE RECHTE
    drum gab er ihm den kühnen Mut

Reacties zijn gesloten.