Honger is de beste saus…

… zei mijn moeder als we moeilijk deden over het eten

Asieleisers aan de Macedonische grens – u kent inmiddels de hartverscheurende beelden op televisie: hongerig, dorstig, wenende kinderen – weigeren hulppakketten die hun aangeboden worden.  De door het Rode Kruis verdeelde pakketten voldoen niet aan hun eisen.

 

14 gedachten over “Honger is de beste saus…

 1. Ons “ma” zei ook altijd “eten wat op tafel komt” . Zielig en vernederend , die politie-agenten met hun pakjes , terug naar “af” . Wij maar geven om die “sukkelaars” te helpen , ocharme . Rood , groen en het rode kruis krijgen hun pakskes terug … dat ze het zelf opvreten want het zal vermoedelijk niet halal zijn . Geef ze niets meer en laat die mensennaastenliefhebbers binnen een paar weken nog eens terug komen met enkel varkenspensen . Als ze dan nog weigeren , voor mij geen probleem , in het paradijs van Allah is het zoveel beter al het eten is daar Hallal en de maagden ook . Trouwens het eten van pensen is een belangrijke stap voor integratie en het is nog lekker ook , gebakken met ajuin met pistolekes , gisteren nog gegeten , na een dankbaar gebed opdat De Heer mijn spijzen zou zegenen

  • De nagel op de kop ! groot gelijk, na een week zullen ze wel varkensworst, en pensen binnendraaien !

 2. Politie die leurt met eten voor mensen die illegaal het land bestormen en zich zelfs niet bekend willen maken, de wereld is gek geworden.

 3. De voorzitter van het Duitse Rode Kruis, Seiters, riep op om het asielrecht terug te gebruiken zoals het in de wet werd vastgelegd : voor politiek en religieus vervolgden. ‘Mensen die uit armoede en honger naar Duitsland komen moeten we langs andere wegen bekampen’.
  Macedonië lijkt goed op weg met dat bekampen, daarbovenop hebben ze nog even getest of ze honger hadden en dat bleek niet het geval.

  • Die is z’n job kwijt, want met zoiets kunnen de duitsers, en al helemaal niet het Duitse Rode Kruis, lachen.

   • Seiters zal wel tegenkanting krijgen, maar job kwijt? Wie alleszins met zijn uitspraak zijn job niet kwijt raakt is de Keulse aartsbisschop Woelki die Seiters navolgde en verkondigde voor een consequent terugsturen van economische vluchtelingen te opteren.

    • Jij leest blijkbaar andere kranten als ik:
     Woelki:
     ‘Jetzt ist Energie in Albanien so teuer, dass die Menschen schon allein dadurch in den Ruin getrieben werden’
     ‘Ein Mann hat mir erzählt, dass er nach Frankreich gegangen ist, weil sein kleiner Junge schwer krank war und in Albanien ihn niemand behandeln wollte. In Frankreich hat man ihn sechsmal operiert, jetzt ist der Junge gesund. Würden das nicht alle Eltern für ihr Kind tun?’
     http://www.zeit.de/politik/deutschland/2015-08/rainer-maria-woelki-fluechtlinge-verfahren
     Wie dat gelooft, die gelooft ook dat Jezus de zoon was van God.

     • Zeit online tegenover Zuerst, De Morgen tegenover ? ‘t Pallieterke? en we vinden het verschil. En dan nog even tussen de lijnen lezen.

 4. Gezien te ‘A’
  Een bedelaar(aangespoelde) aan een hamburgerketen, met in het Nederlands geschreven bordje :”ik heb honger,…smartlapverhaal.
  Een Arabische vrouw gaf deze een visburger,en een milkshake,de bedelaar bedankte de in hemel geprezen vrouw voor de gulle gift.
  Vervolgens werd het voedsel opgehaald en ‘gesluikstort’,… .De gulle geefster stormde naar buiten,en in een knip was de hamburgertent ‘bedelaarsvrij’.

 5. Waarom worden deze hulpbehoevenden niet naar die rijke islam landen gestuurd.
  Daar is plaats en geld genoeg en het eten is er halal.
  Hoeveel honderden terroristen zitten er niet in die honderdduizenden asielzoekers.
  Dit paard van Troye zal ons vroeg of laat nog zuur opbreken

 6. Diegenen die de overtocht aan mensensmokkelaars kunnen betalen, zijn zeker de armsten niet. Die zitten nog altijd in de miserie.

  Welke god zou zich druk maken over wat mensen eten?

  Zou ‘god’ zo jaloers zijn dat hij geen geloof in een andere mening kan verdragen?

  Waarom heeft ‘god’ de mens zo sterk doen lijken op een aap?

  Wie was er eerst, de mens of ‘god’? Die vraag is mijn inziens gemakkelijker te beantwoorden dan die van het kip en het ei.

Reacties zijn gesloten.