Hoed u voor witte walvissen en blauwe konijnen

Subnauctic Berets GIF

Nu heeft Poetin toch wel een lijn – de kleur mag u invullen – overschreden. De Democraten weten nog niet goed in hoever ze Trump mede verantwoordelijk kunnen stellen en aanklagen wegens dierenmishandeling, die karakterieel helemaal in de lijn met zijn vrouwenmisprijzende houding ligt.

Als je de media mag geloven dan heeft Poetin niets meer of minder dan een maritieme spionneneenheid opgericht die de Scandinavische marine – en bij uitbreiding de NAVO – moet onder”mijnen”… Maak kennis met “Vladimirs bataljon”

Enkele opmerkelijke slagzinnen over de witte walvis die zich – schattig! – kwam laten aaien door voorbijvarende vissers.
“Gevechtswalvis, door Rusland gebruikt als wapen, botst opzettelijk tegen vissersboten en valt hen aan, experten hebben een zeer onrustwekkend vermoeden: een spion, een KGB-agent op dodelijke missie in NAVO-gebied, de mens(elijk)heid heeft verloren als we beluga walvissen gaan bewapenen…een woordspeling op James Bonds “License to krill”…of zelfs… een deserteur uit de Russische marine”

Dat het dier eventueel zou deel uitmaken van een wetenschappelijk onderzoek werd niet in overweging genomen wegens té ver gezocht…

Verschillende landen hebben dolfijnen en walvissen getraind voor militaire opdrachten. De VSA Marine begon met een dolfijnenprogramma in de 1960-er jaren met het doel schepen in Vietnam te helpen verdedigen. Rusland had zijn eigen programma tijdens de Koude Oorlog. Oekraïne begon ermee in 2012, maar die dieren vielen in Russische handen nadat de Krim voor een terugkeer naar Rusland gestemd had. Of niet? Want de Oekraïense regering stuurde nadien een boodschap de wereld rond dat hun dolfijnen als ware patriotten gestorven waren tijdens hun hongerstaking als blijk van verzet tegen de nieuwe baasjes.

Enkele video’s over poco inzet van zeedieren door bevriende landen die minder opwinding veroorzaakt: