Hoe “exceptional” zijn de VSA?

Walgreen’s ziet zich verplicht vijf winkels te sluiten omdat ze de aanhoudende diefstallen niet onder controle krijgen. Deze die open blijven zien zich verplicht hun waren achter glas aan te bieden; wie geïnteresseerd is moet er een personeelslid bij roepen om het slot te openen. U denkt dan aan dure elektronische toestellen… nietes… tandpasta, deo, shampoo, scheermesjes… worden allemaal achter slot en grendel geplaatst.

Met enkele voorbeelden van wel zeer gedurfde diefstallen…

Op sociale media zijn er twee kampen die een uitleg geven voor deze diefstalplaag die trouwens ook toeristen weg houdt. Er wordt aangeraden géén auto’s te huren want vooral daarin wordt ingebroken. De gestolen producten worden nadien op e-bay of op rommelmarkten te koop aangeboden. Zie video onderaan.

Links-Rechtse uitleg over diefstalepidemie:

Uitleg één: de linkse politiek, linkse rechters en gebrek aan politie wordt verantwoordelijk gehouden.  Diefstal wordt in het beste geval genoteerd maar sowieso geseponeerd: "In plaats van dieven op te sluiten, moeten winkeliers hun waren opsluiten..."
Uitleg twee: het kapitalisme is het énige dat schuld treft.  Dit volgens het adagio dat het kapitalisme niet genoeg doet om de armen te steunen; ze moeten dus wel stelen.  Mensen zouden niet stelen als de kapitalisten hen geld zouden geven om in hun dagelijkse behoeften te voorzien. 

1 gedachte op “Hoe “exceptional” zijn de VSA?

  1. Wie gelooft nog in de goedheid van de mensen. Wie durft de hand in eigen boezem steken. Wie gelooft nog in rechtvaardigheid en bestraffing. Zeg het mij want ik ben de weg kwijt.

Reacties zijn gesloten.