Het kan altijd erger

Arabisch als tweede taal in Duitsland?

De vroegere rector van de universiteit Regensburg en de huidige voorzitter van een Hamburgse privé ‘hogeschool’ , Kühne Logistics, prof. Thomas Strothotte, eist dat in de toekomst Arabisch als gelijkwaardige taal naast het Duits en als verplichte taal bij het ‘Abitur’ (M.O.) in het lessenpakket ingevoerd wordt.  Het gaat er hier niet om taallessen Arabisch aan te bieden maar wel om tweetalige kinderen te kweken.  Quasi als voorbereiding op de toekomst.

De niet geheel onomstreden Canadees leeft en woont sinds 1985 in Duitsland en moest verschillende keren het hoger onderwijs ‘onvrijwillig’ verlaten.   In samenhang met de asielinvasie heeft hij het over een ‘transformatieproces’, een totale verandering van onze samenleving.  En om dat te bespoedigen moeten niet alleen Arabische kinderen in Duitse scholen Duits leren maar ook omgekeerd moeten ook alle Duitse kinderen verplicht Arabisch leren.

Dat zou hen, volgens Strothotte, de ‘toegang tot de Arabische wereld’ gemakkelijker maken.  En Duitsland zou daarmee eindelijk te kennen geven ‘een immigratieland en een meertalige samenleving te zijn’.  Hij voorspelt nl. een ‘diepgaand transformatieproces van het Midden Oosten’ en de kinderen moeten daarop voorbereid zijn.   Kwestie van de nieuwe generaties al op de schoolbanken te laten aanpassen aan de nieuwe heren van het land.  Alsof de toekomst onomkeerbaar is.  Zou Merkel dit bedoelen met haar ‘Wir schaffen das’?

Hoe zou ‘carnaval’ of ‘Oktoberfeste’  in het Arabisch zijn?

PI

5 gedachten over “Het kan altijd erger

  1. Wat kan je anders verwachten van een collaborateur die waarschijnlijk een kaviaar socialist is in hart en nieren en ook zeker voor zijn portefeuille.

  2. Je kunt van sommigen zeggen “er is een hoek af”, aan deze Thomas Srtohotte zijn geen hoeken meer aan.

  3. Dat is technisch onmogelijk , Inderdaad hoe zou je Carnaval kunnen vertalen , of
    “Hij heeft een stuk in zijn kl…..” Varkenscotteletjes , beuling , een pintje , Knachwurst , of hij lachte zich een breuk . Dat zijn woorden en begrippen die gewoon niet bestaan . Dat ze die prof Strottenhooft met zachte liefdevolle dwang overbrengen en een gepaste behandeling geven . Volledige genezing is uitgesloten
    maar voor enige beterschap is er hoop ! Misschien kan hij het spijkerschrift introduceren als verplicht vak

Reacties zijn gesloten.