Het ene wc-papier is het andere niet

   Afghanen maken wc-papier van korans

De politie heeft in Afghanistan drie medewerkers van een papierfabriek opgepakt die ervan worden verdacht wc-papier te maken van exemplaren van de koran. Onder de arrestanten is ook de directeur van de fabriek. Dat maakte een woordvoerder van justitie bekend.De aanhoudingen werden verricht na een grote betoging tegen een papierfabriek in de hoofdstad Kabul maandag. Duizend boze demonstranten gooiden stenen naar de fabriek, waar eerder kopieën van het islamitische heilige boek waren gevonden. De politie liet weten serieus om te gaan met de mogelijke heiligschennis.

Vorige maand leidde de verbranding van een koran door de Amerikaanse predikant tot een golf van protesten in Afghanistan. Ten minste 24 mensen kwamen om.

Geen bijbeltekst op WC-papier

Een Finse producent van WC-papier heeft besloten rolletjes met Bijbelteksten uit de schappen te halen. Volgens de fabrikant was het een foutje in de productielijn en absoluut niet zo bedoeld.

Oorspronkelijk hadden er liefdevolle teksten op het papier gedrukt moeten worden, maar per ongeluk werden dus religieuze teksten gebruikt. Het ging onder meer om woorden van Jezus zelf over het verzamelen van schatten in de hemel in plaats van op aarde: waar je schat is daar zal ook je hart zijn (Mattheus 6).

Na veel klachten uit onder meer Denemarken, Noorwegen en Zweden, waar het papier verkocht werd, werd onmiddelijk actie ondernomen en het product uit de handel genomen.

Bronnen: Spitsnieuws.nl