Herdenking Karel Dillen

Afbeeldingsresultaat voor graf karel dillenAfbeeldingsresultaat voor graf karel dillenTien jaar geleden overleed Karel Dillen. Van in zijn jeugd, vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog, zette hij zich in voor de heropstanding van het Vlaams-nationalisme. Vlaamse onafhankelijkheid en een waardenmaatschappij waren idealen waar hij niet op toegaf. Veertig jaar terug dwongen de omstandigheden hem tot het stichten van een eigen partij, waarmee hij geschiedenis schreef. Op 30 november brengt het VB met een academische zitting hulde aan de stichter-voorzitter.

foto van Hans Verreyt.

donderdag 30 november van 20:00 tot 23:00
Hotel Ter Elst
Kattenbroek 1, 2650 Edegem

Inschrijven via http://kareldillen.be/

Sprekers:
Marijke Dillen
Luk van Nieuwenhuysen
Pieter-jan Verstraete
Tom Van Grieken

Nadien wordt u een receptie aangeboden.

Oorspronkelijk stond als locatie de schitterende zaal Athena in het K.A. op de Antwerpse Rooseveltplaats geprogrammeerd.  Nu dus in Hof Ter Elst, wat waarschijnlijk een pak meer geld zal kosten.  De reden van de wijziging?  We kunnen ons er iets bij voorstellen.  Van de kant der ‘verdraagzamen’ kwam er vanzelfsprekend een reactie van Ed Steffens in naam van het AFF: https://www.denaisgazet.be/anti-fascistisch-nieuws-3/2017-1/karel-dillen-colloquium-in-antheneum-antwerpen

Een impressie van de Athena zaal

Eén gedachte over “Herdenking Karel Dillen

  1. Karel Dillen een man waar ik grenzeloos respect voor had en nog steeds voor heb. Op de eerste 1 mei manifestatie in Aalst had ik de eer achter hem op het podium te mogen staan tijdens zijn toespraak. Momenten die je nooit van je leven vergeet.

Reacties zijn gesloten.