Help, we verzuipen!

Hoewel het V.K. niet langer deel uitmaakt van de EU-familie, is het niet minder aantrekkelijk voor de gemiddelde landverhuizer.

Dit jaar alleen al hebben meer dan 40.000 wanhopige, uitgehongerde, zieke, getraumatiseerde, vervolgde “vluchtelingen” asiel gezocht in het V.K. Ze kosten de belastingbetaler meer dan £ 6 miljoen per dag. U leest het goed: zes miljoen Britse ponden per dag. Tendens stijgend. Ze krijgen onderdak, drie maaltijden, zakgeld en hoeven zich geen zorgen te maken over de energierekening en stijgende voedselprijzen.

Vermits niemand nog weet waar ze de “vluchtelingen” moeten steken, worden ze “voorlopig” in hotels ondergebracht. U ziet een hotel bij de Heathrow luchthaven volledig bezet door Albanezen. Woedt er een oorlog in Albanië? En andere hotels met slechts jonge viriele mannen uit de inmiddels bekende zandbaklanden. Met alle gekende overlast. Geluidshinder. Afval. Klachten: niet alleen van de omringende buurten maar ook van de aspirant neo-Britten. Ze zouden liever ergens in het centrum van een stad onderdak krijgen. Kwestie van dichter bij medische zorg en bij jobcenters te zijn… Het zijn dan ook welgekomen ingenieurs, artsen, leraars en piloten. Dat ze de (gratis) bus moeten nemen om enkele km verderop naar hun afspraak te gaan is er te veel aan.

We schreven het al eerder: hen onderbrengen in hotels is de slechtste oplossing van het probleem. Als ieder van hen één filmpje naar huis stuurt over de hotelaccomodatie, dan is dat een uitnodiging voor heel zijn sibbe om met pak en zak te vertrekken naar de groenere weiden aan de overkant van het Kanaal.