Hellas, helaas…

Wie de laatste dagen de laat-avonddebatten op de Duitse zenders gevolgd heeft, kon een veranderende stemming t.o.v. de Griekse situatie vaststellen.

Van Europese solidariteit en begrip voor de arme bevolking in het populaire vakantieland sloeg de sfeer om naar – laten we het mild uitdrukken – ongenoegen, sceptisme, kritiek.

Economen tegenover linkse raddraaiers.  SPD tegenover CDU. Uitgezochte buitenlandse gasten – uit EU-landen waar ze het ook niet gemakkelijk hebben – tegenover ‘spontane’ reacties uit het publiek.

Gisteren stelde een CDU-politicus zelfs dat het tot een vertrouwensstemming in de Duitse Bundestag zou kunnen komen, waarbij de kop van Merkel op het spel zou kunnen staan.  Martin Schulz maakte er intussen geen geheim van dat hij héél graag de volgende kanselier zou willen worden.

Wie de debatten in de Bundestag “live” wil volgen, kan dit via het bruggetje.  We verontschuldigen ons hierbij dat wij geen “live” vertaling in het Nederlands kunnen leveren.

Een analyse met drie mogelijke scenario’s.

FT

 

 

4 gedachten over “Hellas, helaas…

  1. Schulz ziet de bui naderen en het einde van de misdaadorganisatie vandaar zijn vissen naar een veilig postje.

  2. Laat ons hopen dat de huidige problemen: GR, TTIP, en invasie, het einde van de EU met zich brengen.

  3. Verschillende Europse landen , hebben of hadden blijkbaar financiele problemen , vooral dan Griekenland . Het zal allemaal wel ingewikkelder zijn dan ik mij kan voorstellen . Wat ik wel weet , toen er nog geen sprake was van een verenigd Europa , heb ik nooit gehoord van een land dat dreigde bankroet te gaan ,zeker Griekenland niet met zijn superrijke reders zoals Onassis er eentje was “” God hebbe zijn geld , heu zijn ziel “” .Als ge bij voorbaat al bijna zeker kunt zijn , dat premier Canipoepelos een lening niet kan terugbetalen , dan stel ik me toch vragen….. Dag in , dag uit , steeds maar negatieve berichten , het gaat niet goed met onze samenleving . Ik las heden wel een opkikker in HLN , dat de zon weer deed schijnen in mijn sombere gedachten “” Lady Gaga toont haar rondingen in minibikini””” wat mij de wereldproblemen even deed vergeten

Reacties zijn gesloten.