Heel Molenbeek zat erop te wachten

Afbeeldingsresultaat voor islam chair cartoonHet was zó dringend dat ze er zelfs zonder subsidies van de Vlaamse regering aan begonnen zijn!

De Vrije Universiteit Brussel heeft plannen voor een leerstoel rond religie en voor een Engelstalige master Middle East and North Africa Studies. “Daar is absoluut nood aan in deze stad,” zei rector Caroline Pauwels donderdag op de lancering van de Fatima Mernissi-leerstoel.

De leerstoel Fatima Mernissi, genoemd naar de eind 2015 overleden Marokkaanse sociologe en feministe, werd door de VUB opgericht om kennis te vergaren rond de islam, met name rond het verband tussen islam, macht en gender. Leerstoelhoudster is Iman Lechkar, doctor in de sociale en culturele antropologie.

De leerstoel, een idee van Vlaams parlementslid Yamila Idrissi en Saïda Sakali (Koning Boudewijnstichting), werkt voorlopig niet met geld van sponsors van buitenaf, zoals gebruikelijk. “We vonden het zo belangrijk in een stad als Brussel, die zoveel moslims telt, dat we er niet mee wilden wachten,” zegt rector Pauwels. Wel zouden er middelen op komst zijn van Vlaams minister voor Brussel Sven Gatz (Open VLD).VUB lanceert master Islamkunde.  Verneem meer bij Bruzz

Sven Gatz zal zonder enige twijfel ‘geld vrij maken’: https://www.golfbrekers.be/jeugdbeweging-is-racistisch/

3 gedachten over “Heel Molenbeek zat erop te wachten

  1. Vlaams parlementslid Yamila Idrissi en Saïda Sakali !!!!
    Blijkbaar volbloed West Vlamingen…..dus echte Vlamingen….

Reacties zijn gesloten.