Heeft er iemand een vlag op overschot?

De bronafbeelding bekijkenDe Aquarius, het reddingsvlaggeschip-zonder-vlag van de NGO’s S.O.S. Méditerranée en Artsen zonder Grenzen, die haar Panamavlag ontnomen werd, is op zoek naar een nieuwe vlag om te kunnen voldoen aan haar roeping:”drenkelingen redden”.

Beide organisaties verzoeken deemoedig àlle Europese regeringen om hun Gutmenschendomheid te kunnen voortzetten door hen een vlag te geven, want ze zijn “vastbesloten zo snel mogelijk terug te keren naar de  Mid. Zee, waar mensen-smokkelaars vertwijfeld signalen uitsturen om hun klanten te komen oppikken in de ei-zo-na internationale wateren.”

Hun laatste vracht, die uiteindelijk in Malta kon gelost worden, werd intussen verdeeld over gastvrije EU-landen, zoals – vanzelfsprekend – Merkelland, Spanje, Frankrijk en Portugal.

De bronafbeelding bekijkenIntussen werd er blijkbaar een petitie opgesteld “red de Aquarius en reddingsoperaties op zee”, die ondertekend werd door 120.000 nuttige idioten.  S.O.S. Méditerrannée doet er nog een schepje bovenop: zaterdag moeten we met z’n allen oranje kleding dragen, de kleur van het reddingsschip en symbool van de reddingsoperaties.  En dan zijn er nog de geplande betogingen in Frankrijk, zoals in Marseille en Parijs, in Merkelland, Berlijn, in Italië, Palermo, en vanzelfsprekend in de EUropese hoofdstad Brussel.

Volgens telling zouden er de laatste vier jaar meer dan 15.000 zwemmers verdronken zijn tijdens hun overtocht naar EUropa, en dat mag toch niet meer herhaald worden.  De Aquarius heeft naar eigen zeggen 29.523 drenkelingen gered, waarvan 23% nog in hun volle groei waren.

Niemand zal verbaasd zijn dat ene mijnheer Cohn-Bendit een beroep gedaan heeft op de Franse regering om de Franse vlag uit te reiken.  Macron houdt voorlopig de boot én de vlag af.