Guilin aan de rivier Li (China)

Guilin is een stadsprefectuur in het zuiden van Volksrepubliek China in de regio Guangxi. Er zijn 670.000 inwoners.
Guilin is gelegen aan de rivier de Li. Guilin en omgeving is één van China’s belangrijkste toeristische bestemmingen. Het landschap bestaat uit ongeveer 100-200m hoge torenkarst. Dit zijn residuele heuvels, waarvan de wanden ongeveer loodrecht zijn, die gevormd zijn door het oplossen van de omliggende kalksteen in water. (Wikipedia)

De hulpjes van de visser zijn aalscholvers, “getraind” om hun buit af te geven.  Niet dat ze veel keuze hebben want er zit een strop rond hun nek zodat ze de vis niet kunnen doorslikken.

Stunning China (UNESCO World Heritage Sites of Guilin and Yangshuo) from Aerial Entertainment Studios on Vimeo.

 

2 gedachten over “Guilin aan de rivier Li (China)

  1. Het “comorenvissen” is reeds eeuwenoud, maar… hoé die Aziaten hun aalscholvers zooo tam krijgen dat zij willen vissen voor hun “baasje” is toch wel een wonder.
    Dagelijks kan men aalscholvers bewonderen die rustig zitten op de metalen damplanken tussen “de Stinker en de Blinker” (vanaf de zuidelijkste brug van de Vandammesluis te Zeebrugge… maar niemand heeft het ooit in z’n hoofd gekregen om er ééntje te temmen.)
    Eigenaardig-genoeg kunnen die cormoranen ook iets dat op tellen lijkt: na telkens 6 à 7 vissen gevangen te hebben, STAKEN ze, dàn lost het “baasje” hun nekband, èn gaan zij… voor zichzelf op vangst.
    Nadat ze “hun buikje vol hebben”, laten die vogels zich opnieuw de strot half-toebinden om wéér verder te vissen voor die man op z’n bamboe vlotje…èn aldus gaat dagelijks diezelfde cyclus door.
    Oef, dààr kunnen de Zeebruggenaars een puntje aan zuigen. 😉

Reacties zijn gesloten.