Blijf-van-mijn-lijf

Vrouwelijke cipiers moeten hun handen thuishouden.

De twee vrouwelijke cipiers op Guantanamo vrezen voor hun job.  Als de rechter ingaat op de eis van de baardmannen zouden ze  moeten vervangen worden door mannelijke collega’s.

Discriminatie, protesteren de dames.  De moslim lieverdjes (… ‘inmates’ in het Amerikaans-Engels… we blijven het een merkwaardig woord vinden), die van de Amerikaanse gastvrijheid mogen genieten, willen niet dat de bewaaksters hen aanraken.

A shackled detainee is transported by a female guard, front, and male guard, behind, away from his annual administrative review board hearing at Guantánamo Bay on 6 December 2006.

Het voorspel…

Aangeraakt worden door een vrouw: moet een moslim gevangene zich dat laten welgevallen, ook als hij daar zware religieuze bezwaren tegen heeft? Vijf mannen die tijdelijk logeren op de Amerikaanse marinebasis Guantanamo Bay vinden van niet. Ze willen dat een rechter de vrouwen bij hen weghoudt.
Als vrouwelijke bewakers hen vastketenen of begeleiden naar een andere locatie, wil het nog wel eens gebeuren dat ze hen aanraken, stellen de mannen. Het gezelschap beroept zich op de godsdienstvrijheid: hun islamitische traditie schrijft voor dat ze alleen lichamelijk contact mogen hebben met hun eigen vrouwen.  Lees verder…

In januari had een militaire rechter beslist dat de dames de beklagenswaardige moslims niet meer mochten aanraken (bij het boeien bv.), noch begeleiden.   Intussen werden politici ingeschakeld en werd in een commissie het discriminerend oordeel gewraakt.
Het is wachten op een definitief vonnis.

Onze redactie heeft achter de schermen gezocht naar de ware reden van de innig gewenste afstandelijkheid.

FT

2 gedachten over “Blijf-van-mijn-lijf

  1. Dames doe uw werk en alles is prima, die baardapen hebben niets in te brengen want in onze westerse cultuur en samenleving is man en vrouw gelijkwaardig. Toegeven aan barbaren is het zwakste wat er in het westen kan plaatsvinden.

  2. We kunnen niet anders dan toegeven dat de Guantanamo-boys “karakter” hebben . Als ik die foto zie van die bewaakster in seksy outfit dan word ik al ambetant en zou niets liever willen dat ….. maar die baardapen willen zelfs geen aanraking omwille van die achterlijke godsdienst

Reacties zijn gesloten.