Griekse vluchtelingenjacht

Het is de Griekse regering menens.  Ze gaat op vluchtelingenjacht.  Wie vlucht maakt zich strafbaar.

Griekse agenten reizen naar belastingparadijzen

Griekse undercover-agenten, verbonden aan het binnenlandministerie, afdeling “belastingontduiking” reizen doelbewust naar de gekende belastingparadijzen om daar landgenoten op te sporen die omwille van belastingontduiking en corruptie gezocht worden.  Doel van hun missie: zwart geld recupereren en de “vluchtelingen” terug naar Griekenland begeleiden.

De jacht op verborgen geld loopt onder de operatienaam “Sirtakidjihad”.  Zowat alle middelen zijn toegestaan om de onwillige Grieken ervan te overtuigen hun kapitaal ter beschikking te stellen van de lege staatskas.  Zo wordt er vlotweg geïntimideerd, gescholden, gedreigd en schrikt men er niet voor terug minder ‘fortuinlijke’ familieleden in Griekenland gegijzeld te houden.

De campagne, het meest verspreide geheim in Griekenland, kan op de steun van de bevolking rekenen.  Klokkenluiders krijgen een percentje van het binnengerijfde zwart geld.  Wie vrijwillig terugkeert mét zijn spaarpot mag rekenen op begrip.  Méér dan 75% boete, tarief is progressief stijgend, is uitgesloten.  Er wordt ook de mogelijkheid aangeboden het verborgen spaarcentje te investeren in een Griekse staatslening met een rendement van 4.44 % voor een looptijd van 99 jaar.

De EU ziet er geen graten in.  Tenslotte heeft het land b ook begrip getoond voor de landgenoten wiens buitenlandse bankrekeningen heimwee hadden.  Wie zich echter verzet verliest zijn stemrecht en krijgt helaas het verbod het Hellasgrondgebied ooit nog te betreden.

FT

3 gedachten over “Griekse vluchtelingenjacht

  1. het is zover: D koopt alle Griekse luchthavens op. Nu de grond errond nog plus enkele tientallen eilanden, en D heeft eindelijk weer een kolonie.

    • Frans, je stelt ons niet teleur. Deze reactie hadden we verwacht. En bovendien, eindelijk weer een vakantiebestemming waar alles op rolletjes loopt.

      • nog niet zo zeker, gezien het avontuur zonder einde wat de nieuwe luchthaven in Berlijn is, waar de befaamde duitse efficiëntie het totaal laat afweten.

Reacties zijn gesloten.