Giften aan het ‘goede doel’ gaan naar moslimextremisten

Waar men ook kijkt, in kranten, op televisie, overal wordt opgeroepen geld te storten om de lijdende bevolking in Syrië te helpen.  Helpen… in de vorm van hulpgoederen, zoals tenten, medicijnen, voeding e.d. 

Het kan echter niet de bedoeling zijn dat uw goedbedoelde gift belandt bij moslimextremisten, die niet het welzijn van het  getroffen Syrische volk voor ogen hebben.  Slechts blinde haat en terreur, Allah weze geprezen.

Britse giften aan goede doelen gaan naar Syrische terroristen

De voorzitter van de Britse donor controleorganisatie Charity Commission William Shawcross zegt dat er geld voor goede doelen bij terroristische organisaties terecht is gekomen.
Het Disasters Emergency Committee waarin de 14 grootste Britse donorenorganisaties zijn verenigd, heeft sinds maart 20 miljoen pond opgehaald voor Syrië. Het gaat om organisaties als het Britse Rode Kruis, Oxfam en Save the Children. De Charity Commission wil deze organisaties nu begeleiden om de gelden op de juiste plek te krijgen. De Commission waarschuwt voor terroristen die liefdadigheidsorganisaties oprichten om legitiem toegang te verkrijgen tot bepaalde regio’s.

Volgens Peter Clark, een voormalige veiligheidsman die nu zitting heeft in de Charity Commission kan geld in Syrië en omringende regio’s in verkeerde handen vallen: ’Wanneer je in een moeilijke en gevaarlijke regio bent, is het voor organisaties heel erg moeilijk om de plekken en organisaties te traceren voor wie je donorgeld is bedoeld’.

FT

Telegraph,

Eén gedachte over “Giften aan het ‘goede doel’ gaan naar moslimextremisten

  1. We weten al lang dat veel geld naar moslim landen gaat, maar voor de christelijke bevolking geen euro; Geld voor moskeeën in Vlaanderen, maar de kerk begroting van de St Rochus kerk wordt in Blankenberge niet goedgekeurd door de meerderheid en dit samen met de grootste oppositie partij de NVA

Reacties zijn gesloten.