Getraumatiseerde jonge vaders?

Jezus gestolen en kerststal Grote Markt vernield

Drie twintigers hebben vrijdagnacht de pop van het kindje Jezus gestolen uit de kerststal op de Brusselse Grote Markt. Daarbij hebben ze ook heel wat schade toegebracht aan de kerststal zelf. Dat meldt het Brusselse parket. Het drietal werd na verhoor vrijgelaten, maar zal minstens moeten opdraaien voor de veroorzaakte schade.  Lees verder…

Wij kunnen ons nu al voorstellen wat er de volgende dagen zal verdwijnen:...“Tot de ochtend van 31 december staan er ook schapen in de stal.” Tenzij het plaasteren beesten zijn.

FVE

5 gedachten over “Getraumatiseerde jonge vaders?

 1. Vervang die schapen door varkens en leg in de kribbe naast kinneke Jezus een hoop pensen. Vervang St Jozef door een zwaar gewapende Peshmerga strijder . De drie wijzen door Filip Dewinter , Tom Van Grieken en Geert Wilders .
  Maria door Marina Le Pen . Om de ezel te vervangen zijn er bij rood en groen kandidaten genoeg ze moeten zelf maar uitzoeken , wie de grootste is . Zo krijgt het stalletje meer betekenis ” Vrede op aarde aan alle mensen van goede wil ”
  De redactie van Golfbrekers en haar sympathisanten zijn vol met goede wil , nu nog de correcten !

 2. Artikel in hln (14 dec.) regio : “KWB zet Jezus achter de tralies in Kruibeke”
  Dit, om te beletten dat er tijdens de Kerstperiode beelden zouden verdwijnen uit de kerststal… verleden jaar werd “kinneke Jezus” gestolen, erg natuurlijk, doch wàt nog èrger uitviel was het feit dat dit beeld uit een privé-verzameling kwam van de Familie Coens, èn een “zeldzaam stuk” was (gemaakt door Franse nonnen uit een speciaal soort aardewerk, eigen aan dié bepaalde streek.)
  Geen ènkele verzekeringsmaatschappij durfde/wilde (?) die beeldengroep verzekeren zodat er niks béters op gevonden werd dan de kerststal inbraakvrij te maken (o.a. met camera’s met bewegingssensoren èn een rooster met zwaar betonijzer aan de voorkant)—> dààrom werd er ook niet gewacht tot kerstmis om het “kindje” in de krib te leggen tot kerstmis, maar wèl onmiddellijk tijdens de opbouw geintegreerd in de versterking van die moderne bunker.

 3. Een wonder dat de KWB nog een kerststal plaatst, want als onderdeel van het linkse bastion ACW zijn ze al lang meer geinteresseerd in de moslims als in de ‘katholieke werklieden’

 4. Het vernielen van de kerststal of het stelen van de voorwerpen uit de stal, op de Brusselse Grote Markt, zijn een traditie, die sinds vele jaren in “ere” wordt gehouden. Als men het dan heeft over “jongeren”, dan is het ook duidelijk wie de daders zijn. De uiteindelijke bedoeling van deze gedulde terreur is dat de kerststal verdwijnt. Voor de PS en loge mafia’s is deze kerststal immers een gruwel.
  Voor de politie is het een “nachtmerrie”…om deze stal te bewaken.
  Het zal wachten zijn op het inbrand steken er van, om de stal definitief te verbieden.

Reacties zijn gesloten.