Gesloten wegens racisme

takps5

“Ons enige doel moet zijn de Vlaamse koe te blijven uitmelken gedurende pakweg nog 10 jaar. Nadien mogen de Vlamingen het kadaver hebben.” (Laurette Onkelinx, 2014)

 

“De fascisten van het Noorden denken dat ze het recht hebben om ons te controleren omdat ze ons onderhouden. De imbecielen hebben het geluk dat we de belastingen niet enkel in het Noorden van het land kunnen verhogen.” (Paul Magnette, 2013)

 

“De eerste dag dat er één frank solidariteit van Wallonië naar Vlaanderen zal gaan, zal belgië ophouden te bestaan.” (Elio Di Rupo, 1995)

 

Actievoerders van het Taal Aktie Komitee hebben gisteren avond actie gevoerd aan het hoofdkwartier van de PS. Ze plakten onder meer affiches aan met daarop “Gesloten wegens racisme” en de ondertekst “Mérule flamande” … een verwijzing naar een uitspraak van Laurette Onkelinx uit 2007 (toenmalig minister van Justitie en vice-premier van België) waarin ze Vlaamse politici vergeleek met giftige huiszwammen die het Belgische huis zouden aanvreten.  Lees er hier alles over.

FVE

2 gedachten over “Gesloten wegens racisme

  1. Die “mérule Flamande” is reeds voldoende om klacht neer te leggen over racisme… hoogstwaarschijnlijk zal er géén gevolg aan gegeven worden, doch het zou wél in de openbaarheid verschijnen zodat geen ènkele Vlaming nog zou kunnen beweren dat hij/zij dààr nooit van gehoord hadden.
    Schelden èn racistische opmerkingen MOGEN gemaakt worden binnen de muren van het “parlement”, ermee naar buiten treden zoals op de affiche achter dit raam… is wél voor aanklacht bevattelijk.

Reacties zijn gesloten.