Geslachtelijke rechtvaardigheid in Berlijn

Zijn ze daar “von allen guten Geistern verlassen”?

Seksuele diversiteit und kein Ende: homoseksuele verkeerslichten in Berlijn

De distritsburgemeester van Berlijn Kreuzberg, de groene Clara Herrmann, wil queer-verkeerslichten in haar wijk, verkeerslichten dus met paartjes van gelijk geslacht. Berlijn heeft genoeg heteroseksuele verkeersmannetjes in de publieke ruimte, vindt Herrmann. Daarom wil ze in haar wijk, die traditioneel zeer links is, de eerste homoseksuele verkeerslichten introduceren. Verkeerslichten, waar voetgangers de straat kunnen oversteken, met twee mannetjes of twee vrouwtjes. “Geslachtelijke rechtvaardigheid” noemt men dit in Duitsland.

In een Open Brief stelde Clara Herrmann: “Friedrichshain-Kreuzburg is een diverse wijk. We zijn voor openheid, tolerantie en diversiteit. Om de zichtbaarheid van de LGBTIQ+-community in onze wijk nog te verbeteren, zet ik mij graag in voor zichtbare sporen hiervan in de publieke ruimte”. Op Twitter had mevrouw Herrmann zich naar aanleiding van Christopher Street Day beklaagd over het ontbreken van homoseksuele verkeerslicht-mannetjes in Berlijn.

Aan de deelstaatminister van Verkeer, Manja Schreiner (CDU), had Herrmann geschreven: “Spijtig dat wij ook dit jaar nog geen queer-verkeerslichten in Berlijn hebben. Het zou mij echt aangenaam zijn, mocht dit snel bij ons kunnen”. Schreiner reageerde positief op het voorstel, aldus Bild Zeitung. “We zullen dit tegen volgend jaar zeker in orde krijgen. Queer-verkeerslichtmannetjes zijn zeker een charmante idee”, aldus de christendemocratische Schreiner.

Tot hiertoe waren er geen homoseksuele symbolen op verkeerslichten en andere in Berlijn. De deelstaatregering wees nog in 2015 een voorstel voor homoseksuele en lesbische figuurtjes op verkeerslichten af, en in de argumentatie kon men lezen: “Verkeerslichten zijn niet aangewezen om politieke statements te brengen”. Omdat verkeerslichten enkel dienstig moeten zijn voor de veiligheid in het verkeer, bestaat er “geen noodzaak voor dergelijke symbolen”.

Verkeersveiligheid moet nu dus wel wijken voor …ja, voor wat eigenlijk?

Peter Logghe

Eén gedachte over “Geslachtelijke rechtvaardigheid in Berlijn

  1. Mr Logghe,

    Duitsland is ondertussen veranderd in een “offene Anstalt” en Berlijn is de centrale, ik volg de politiek daar op de voet omdat ik er 15 jaar gewoond heb en herken het land niet meer. Ik leerde de Duitsers kennen als fatsoenlijke mensen, verstandig, correct, de globalisten hebben er goede werk geleverd!!

Reacties zijn gesloten.