Ge-her-traumatiseerd

Dat het Brexitland aan de andere kant van het Kanaal een probleem heeft met “vluchtelingen” – zoals wij allemaal trouwens – zal u bekend zijn. Dat ze niet meer weten waar hen onderdak te verschaffen – hotels dienen ten slotte ook voor toeristen, reizigers en zakenlui – is geen nieuws. Dan maar, zoals onze noorderburen, op schepen. Maar… lieve kijkbuiskinderen, zo’n vluchteling is niet van gisteren. Als het geen cruiseschip is – voorzien van alle toeters en bellen – dan willen ze er niet van weten.

Want… ze hebben hun leven geriskeerd. Hebben rivieren, meren, zeeën, oceanen overgestoken in een boot(je) en willen niet opgesloten worden op een drijvende accommodatie, die hun vrijheid beperkt. Kortom: oude wonden worden open gereten.

Mochten we nu ons slecht karakter willen tonen, dan zouden we kunnen stellen dat zo’n drijvend vlot met containerkamers ook mogelijkheden biedt. Voor de gastheer, dan toch… Stel je voor dat het naar diepere wateren getrokken wordt en dat het daar…. Neen, die optie is taboe. We mogen niet schrijven wat we zouden kunnen denken. We willen niet nogmaals uit de www-ether gehaald worden.