Fortis: zakdoek leggen, niemand zeggen

FORTIS-PROCES VAN START?

Vandaag, 5 jaar na de crash van Fortis, opent de zitting van de Raadkamer van Brussel over de Fortis-affaire. Zij moet beslissen of de gewezen toplui (Maurice Lippens, Jean-Paul Votron, Herman Verwilst, Filip Dierckx, Gilbert MittlerLars Machenil en Reginald De Gols) doorverwezen worden naar de Correctionele rechtbank. Als dat het geval is riskeren zij niet alleen een correctionele straf maar ook een mega schadevergoeding te moeten betalen aan de gedupeerde Fortisbeleggers. Aanvankelijk trokken de toplui aan het zelfde zeel maar de jongste tijd schuiven zij de verantwoordelijkheid voor het Fortis-debacle aan elkaar door.

Omdat de beklaagden én de burgerlijke partijen bijkomende onderzoeksdaden vragen is de kans groot dat de zaak onmiddellijk wordt uitgesteld.

2 gedachten over “Fortis: zakdoek leggen, niemand zeggen

  1. Zoals u stelt in de laatste zin is de zaak inmiddels uitgesteld. Ik stel mij meermaals de vraag, hoe betrouwbaar is ons gerecht nog?

  2. Ik ben er bijna van overtuigd dat ze ofwel nooit naar de correctionele rechtbank zullen moeten verschijnen en indien ze toch zullen moeten verschijnen ze zullen vrij gesproken worden, en als dat onmogelijk is zullen hun advocaten er wel voor zorgen dat de zaak verjaard zal zijn.
    En mogelijk zal de kaloot Vermassen enkele honderd duizenden euro’s rijker zijn

Reacties zijn gesloten.