Fondsen voor werklozen verdwijnen in de taallessenput

Afbeeldingsresultaat voor je suis gutmenschIntegratie is het mantra bij de welkomcultuur.  En dat lukt niet zoals verwacht in Merkelland (… niet uitsluitend daar).  De Gutmenschenliga weet waarom: er wordt niet genoeg “geïnvesteerd”.  “Integratie” is de toverspreuk, o.a. door taallessen. Niet elk integratieslachtoffer is even enthousiast.  Vele ‘vluchtelingen’ zien geen enkele reden om een inspanning te doen.  Waartoe ook?  Ze krijgen sowieso alles ‘gratis’.  Werk vinden staat zowat als laatste op hun wensenlijstje.

Detail: de taallessen worden gefinancierd door de Bundesagentur für Arbeit, die eigenlijk de werklozensteun uit hun kas dient te betalen,  met een speciaal luik “Für Menschen aus dem Ausland” (noteer de poco woordkeuze: “Mensen uit het buitenland”) voorzien van raadgevingen over integratie- en taalcursussen, jobs en praktische wenken, erkenning van diploma’s, alle mogelijke financiële tegemoetkomingen (onmogelijke bestaan niet voor ‘vluchtelingen’), werklozensteun, verzekeringen enz.  En de uitnodiging “Kommen Sie als Fachkraft nach Deutschland”.    

Blijkbaar hebben ze in Merkelland nog steeds niet genoeg “vakkrachten” binnengehaald.  Ook al zijn deze niet geïnteresseerd in een baan, maar wel in “werklozensteun”.

De Syriër in de video is samen met een andere ‘vluchteling’ de enigste van de 57 taalcursisten die de cursus afgehaspeld hebben.  55 leeglopers zagen er het nut niet van in: eten, kleren, woning, zakgeld… alles wordt door Mutti voorzien.  Waarom zouden ze de taal leren om werk te kunnen vinden?

Gutmensch Susanne Eickemeyer van Jobcenter probeert de belastingbetaler uit te leggen waarom (1’38”): “Of deze mensen getraumatiseerd zijn, of misschien wel ziek, of ze schrik hebben van de overheid, dat kan ik niet beoordelen.  Misschien zijn ze wel degelijk goed gemotiveerd maar wordt dit door hun trauma’s bedolven.”

 

6 gedachten over “Fondsen voor werklozen verdwijnen in de taallessenput

 1. Hier en daar zal er wel een “goeie” tussen zitten . De rest blijft getraumatiseerd
  ziek of hebben schrik van Sinterklaas en zwarte Piet die hun schoentje met vanalles vult. Waarom zouden ze een inspanning doen . Ze hebben Mutti Merkel
  die ze blijkbaar hoger inschatten dan hunne Allah met een legertje profeten of Gutmenschen

 2. Misschien kan Susanne mij van mijn trauma afhelpen door eens uit te leggen waarom ik niet bang moet zijn voor deze “vluchtelingen”. Waarom moet ik niet bang zijn voor de verkrachting van mijn echtgenote, dochter, of kleindochters. Waarom moet ik niet bang zijn overvallen te worden op straat of in de metro. Waarom moet ik niet bang zijn dat vrouwen uit mijn vriendenkring zullen gestenigd worden. Tot slot, waarom moet ik niet bang zijn dat mijn hoofd gaat afgehakt worden. Ik neem aan dat er nog redenen zijn om “niet” bang voor te zijn volgens Susanne. Maar ik vrees dat ze mij niet zal kunnen overtuigen.

  • Vermoedelijk antwoord van Suzanne
   Meine liebe Walter …..
   Je hoeft helemaal niet bang te zijn voor unse fluchtelingen
   Ik geef toe , het is even wennen , maar het afhakken van hoofden .
   Het verkrachten van uw vrouw , dochter of kleindochters .Steniging
   en overvallen zullen binnen afzienbare tijd een normaal en nieuw
   tijdverschijnsel worden
   Ze gaan horen tot ” het leven zoals het is”

 3. Dat ze daar nog niet aangedacht hebben ? Wie herinnert zich niet die TV reeks
  Hier spreekt men Nederlands met prof Florquine (of zoiets ) Hij werd bijgestaan
  door een hond ,.Is dat geen goed idee ?
  “”Hier spricht man Deutsch” , dat kost niets en alle asielers volgen met veel
  belangstelling hun favoriet programma , zeker bij de eerste lessen waarin
  “krankenkassen” und”Arbeitslosenhilfe” worden aangeroerd

Reacties zijn gesloten.